januar 3, 2018

Slatinčani po polovici v zgornjem delu lestvice

Košarkarji Rogaške to sezono igrajo v mednarodni ABA ligi 2, ki so si jo prislužili z osvojitvijo naslova državnega podprvaka. Polovica rednega dela lige je za njimi, a počitka ni. Že danes jih čaka prvi povratni obračun, proti črnogorski ekipi Teodo Tivat.

Tekme Rogaške so že tradicionalno dobro obiskane, kar daje igralcem še dodaten zagon. (Foto: KK Rogaška)

Precej izenačeno
Slatinski košarkarji, ki jih že več sezon vodi trener Damjan Novaković, so v ABA ligi 2 v enajstih tekmah zbrali 6 zmag in 5 porazov. Slavili so proti ekipam Split, Ohrid, Borac, Vršac, Sixt Primorska in Dynamic, porazili pa so jih Teodo Tivat, Bosna, Krka, Lovćen in Zrinjski. V precej izenačeni ligi imajo po polovici rednega dela 17 točk, kar jih med 12 ekipami uvršča na šesto mesto. Do vodilne Primorske jih ločita le dve točki.

Po maščevanje
Nova tekma Slatinčane čaka že nocoj. V domači dvorani se bodo skušali ekipi Teodo Tivat maščevati za poraz na začetku sezone, ko so Črnogorci slavili za 9 točk. "Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma. Naš cilj je zmaga. Osnovni predpogoj je, da odigramo dobro obrambo, kontroliramo skok in igramo potrpežljivo v napadu," pravi pred tekmo, ki bo ob 19. uri, trener Damjan Novaković. Slatinčanom sicer dobro kaže tudi v državnem prvenstvu. So na drugem mestu, tudi v tem tekmovanju vodi Primorska. (AD)