marec 10, 2016

Slatinčani prvi del prvenstva končali na prvem mestu

Po prvem delu prvenstva imajo košarkarji Rogaške petnajst zmag in le en poraz. V Ligi za prvaka bodo začeli z ničle. Stavijo na obrambo in skok, nepopustljivost ter domačo dvorano, kjer nasprotniki zelo težko zmagujejo.

Slatinčani stavijo na obrambo tudi v drugem delu sezone. (Foto: FB KK Rogaška)

S težavami do zadnje zmage
Slatinčani so v zadnjem krogu prvega dela prvenstva z 82:81 premagali Hopse s Polzele in tako s petnajstimi zmagami in le enim porazom končali prvi del prvenstva Lige Telemach na prvem mestu. Kljub zmagi nad Polzelani trener Damjan Novakovič ni bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev: "Odigrali smo verjetno našo najslabšo tekmo v prvem delu Lige Telemach. Moji fantje niso bili najbolj osredotočeni in z glavami pri tekmi, a jim tega ne morem zameriti, saj ima vsak pravico do slabega dne." Slatinčani so si prvo mesto zagotovili že pred časom, tekma s Hopsi ni odločala o ničemer.

V drugi del tekmovanja z ničle
Trem najvišje uvrščenim po prvem delu prvenstva, Rogaški, Zlatorogu in Heliosu, se bodo v Ligi za prvaka pridružili ABA-ligaši, Tajfun, Krka in Olimpija. Zato se, za razliko od lige za obstanek, točke brišejo in vseh šest klubov začenja z ničle. Miha Fon si s soigralci želi predvsem sproščenosti: "Skozi prvi del prvenstva smo prikazali svojo igro, ki temelji na skoku in obrambi. S tema prvinama pride tudi vse ostalo. Zato je važno, da si ne ustvarimo nepotrebnega pritiska, ker vemo, da smo z našo borbeno igro nevarni za vsakega nasprotnika." Trener Novakovič pa pred drugim delom zavrača vlogo favorita: "Morda bi nam kdo naložil breme, ker smo prvi del končali na prvem mestu. Ampak če vemo, da v Laško pride Chris Booker (že igral za Krko in Olimpijo, op. a.), to veliko pove o ambicijah ostalih klubov, tukaj so še ABA-ligaši, tako da smo mi v tej družbi na dnu razpredelnice."

Se v moštvu obeta okrepitev?
Veliko se je v zadnjih tednih govorilo o še kakšnem igralcu, ki bi pomagal Novakovičevim varovancem do boljših rezultatov. "Odmevne okrepitve Rogaška ne bo dobila. Mi si ne moremo privoščiti igralca, za katerega bi lahko rekli, da je vrhunska okrepitev. Iščemo pa še enega igralca za rotacijo, ki bo hkrati tudi naložba za prihodnost," je pojasnil Novakovič. V lanski sezoni so Slatinčani v Ligi za prvaka s petimi zmagami in petimi porazi zasedli tretje mesto, v četrtfinalu izločili Grosbasket, v polfinalu Helios, šele v finalu pa priznali premoč šentjurskemu Tajfunu. (MK)