januar 6, 2017

Slatinska Kristalna vas zapira vrata

Praznično dogajanje v Rogaški Slatini so letos že drugič popestrili s Kristalno vasjo. Slatinčani, turisti in drugi obiskovalci mesta so lahko ves december uživali v pestrem glasbenem, plesnem in kulturnem dogajanju. Ta konec tedna bo zaprla svoja vrata.

V utrip Kristalne vasi smo decembra uživali turi radijci Štajerskega vala.

Že snujejo načrte za naprej
Kristalna vas vrata zapira v času pravoslavnega božiča. „Gostom pravoslavne veroizpovedi želimo omogočiti prijetno popoldne na njihov praznik. Pravoslavni božič bodo jutri namreč praznovali s kosilom in mašo v Kristalni dvorani, nato pa bodo lahko uživali v dogajanju v Kristalni vasi in na drsališču,“ je povedala Petra Gašparič iz slatinske občine. Z obiskom dogodkov na Evropski ploščadi so na slatinski občini zadovoljni in že snujejo načrte za naprej. „Prihodnje leto želimo ob pomoči nastopajočih in sponzorjev pripraviti podoben program. Razmišljamo, da bi drsališče, v kolikor nam bodo sredstva dopuščala, še razširili. Želimo pa postaviti tudi posebno hiško, kjer bodo drsalke in mladi drsalci na toplem,“ je o načrtih povedala Gašparičeva. Drsališče sicer ostaja odprto do zimskih šolskih počitnic.

Skupaj za boljši turistični obisk
Z zasedenostjo hotelov v lanskem letu so v Rogaški Slatini srednje zadovoljni. Povprečna zasedenost je bila 38-odstotna. V prihodnjih letih želijo obisk gostov povečati, zato so se povezali s turističnimi ponudniki v občini. Skupaj bodo promocijo krepili na tujih turističnih trgih, občina pa bo za njihove nastope zagotovila 20.000 evrov. Decembra je bila sicer zasedenost hotelov po besedah Petre Gašparič odlična. Našteli so 17.000 nočitev in nekaj več kot 4.700 gostov. Največ je bilo Rusov, sledili so Ukrajinci in Italijani, precej je bilo tudi Slovencev. (NS)