marec 15, 2016

Slatinski dijaki košarkarski podprvaki

Košarkarji Šolskega centra Rogaška Slatina so znova državni srednješolski podprvaki. Od njih je bila boljša le Srednja upravna administrativna šola Ljubljana. Finalni turnir so v ponedeljek gostile Stožice.

Košarkarji Šolskega centra Rogaška Slatina so dobili priložnost igrati v ljubljanskih Stožicah, največji košarkarski dvorani v Sloveniji. (Foto: Luka Drofenik, ŠC Rogaška Slatina)

Na finalnem turnirju srednješolskega državnega prvenstva v košarki so dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina v polfinalu z 61:58 premagali Gimnazijo Šiška. V finalu jim je nasproti tako kot lani stala ljubljanska srednja upravna administrativna šola, ki je tudi tokrat pokazala premoč. Veselila se je zmage s 83:61. Slatinčanom so srebrne medalje okoli vratu nadela znana košarkarska imena Matjaž Smodiš, Marko Milić in Saša Zagorac. Žiga Švigelj je bil izbran v najboljšo peterko turnirja. O velikem uspehu je Martin Kacbek spregovoril s trenerko Slatinčanov Zoro Tabak, prisluhnite jima v spodnjem posnetku. V petek bomo v jutranjem programu Štajerskega vala gostili še košarkarje. (AD) 

Datoteke

Pogovor z Zoro Tabak