september 25, 2015

Slavili košarkarji Tajfuna in planinci z Žusma

Občina Šentjur je sinoči proslavila občinski praznik. Na slovesnosti v Ipavčevem kulturnem centru, ki je vrata odprl pred letom dni, so bili v središču pozornosti košarkarji Tajfuna in planinci z Žusma.

Oder je bil skoraj premajhen za vse nagrajence.

Plaketa priznanje vsem Šentjurčanom  
Košarkarski klub Tajfun je prejel najvišje letošnje priznanje, Ipavčevo plaketo. Izbor ni bil presenečenje, saj je članska ekipa maja osvojila naslov državnih prvakov. »Občinska plaketa je velika čast, je pa to nagrada vsem, ki so predvsem v zadnjem delu prvenstva nekako živeli s košarko v Šentjurju. To pa je bil praktično ves Šentjur,« pravi trener, domačin Dejan Mihevc. Predsednik kluba Iztok Špan dodaja: »Če te občina nagradi, je to še posebej pomembno. Lokalno okolje je vedno tisto, na katerega računamo, ko nam gre dobro in tudi, ko ne blestimo.« Šentjurski košarkarji so sicer z mislimi že povsem v novi sezoni, v kateri bodo igrali v dveh mednarodnih tekmovanjih.

Priznanje za nov turistični magnet
Župan Marko Diaci je podelil tudi priznanje občine. Prislužilo si ga je Planinsko društvo Žusem, ki je veliko postorilo za turistično obogatitev v občini. Stolp ljubezni vabi ljudi od blizu in daleč. »Priznanje bo spodbuda še za naprej, da bomo še uresničevali naše ideje, ki jih zagotovo še ni zmanjkalo. Je pa tudi dokaz, da lahko neko planinsko društvo uresniči ideje, pa če se še tako noro slišijo,« je ob prevzemu priznanja povedal predsednik društva Simon Mansutti.

Na slovesnosti so podelili tudi priznanja s knjižno nagrado najuspešnejšim učencem. Razkrili smo jih že pred nekaj dnevi. Preberite TUKAJ. V spodnjih posnetkih pa prisluhnite nagrajencem, pred naš mikrofon jih je je ujela Anja Deučman. (AD)

Datoteke

Dejan Mihevc o plaketi

Iztok Špan o plaketi

Simon Mansutti o priznanju