november 3, 2016

Slovenijo približati turistom z avtodomi

Skoraj 60 slovenskih občin se je že pridružilo mreži urejanja postajališč za avtodome. Z njimi želijo v Slovenijo privabiti turiste, ki Evropo raziskujejo z avtodomi. Vse več jih je, zato so izjemen potencial. Postajališča bodo tudi v naših krajih.

Na vrhu Rogle je že urejeno postajališče za avtodome, prostora je za okoli 20 vozil. (Foto: avtokampi.si)

Da ne bodo le prečkali naše države
„Preko 10 milijonov popotnikov Evropo raziskuje z avtodomi,“ pravi pobudnik vseslovenske mreže postajališč za avtodome, župan občine Mirna Dušan Skerbiš. To je le en podatek, zakaj je „avtodomarstvo“ velik potencial. Prepričan je, da bi jih z urejenimi postajališči ogromno lahko privabili tudi v Slovenijo, sedaj številni namreč le prečkajo našo državo na poti proti na primer Hrvaški. Občine se združujejo v mrežo postajališč, saj je treba po besedah Skerbiša Slovenijo zaradi svoje majhnosti predstavljati kot enotno destinacijo, ki turistom ponuja marsikaj.

Postajališče le na Rogli
Med desetimi slovenskimi postajališči za avtodome, ki so že urejeni in ustrezajo evropskim standardom, je v naših krajih doslej le postajališče na Rogli. A urediti jih načrtujejo še v Kozjem, Slovenskih Konjicah, Šentjurju, Velenju, Zrečah in Žalcu, ki so se že pridružili vseslovenski mreži. Dušan Skerbiš je prednosti tovrstnega turizma še podrobneje predstavil na nedavnem srečanju turističnih delavcev v Šentjurju. Pred naš mikrofon ga je ujela Anja Deučman. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Pobudnik projekta o potencialu počivališč za avtodome