marec 13, 2015

Slovenska Bistrica praznovala z optimizmom

Čebelarsko društvo, Društvo kmetic, Francka Rajh in Rudolf Ozimič so letošnji dobitniki priznaj občine Slovenska Bistrica. Na osrednji slovesnosti je župan Ivan Žagar izpostavil potrebo po krepitvi optimizma v lokalni skupnosti.
Župan z letošnjimi dobitniki občinskih priznanj. (Foto: Aleš Kolar)

Čebelarji z 90-letno tradicijo

Čebelarsko društvo Slovenska Bistrica letos obeležuje 90-letnico. Letošnje leto pa je za društvo posebno tudi zato, ker bo v prihodnjih mesecih začelo uresničevati večletno željo. Po besedah predsednika Maksimiljana Praha bo začelo graditi čebelarski center: "Naložbo ocenjujemo na približno 200 tisoč evrov. Pri gradnji bomo člani društva, več kot sto nas je, pomagali s prostovoljnim delom. Poleg Listine občine smo prejeli tudi denarno nagrado, ki jo bomo namenili za gradnjo centra." Čebelarski center bodo zgradili v zgornjem delu Slovenske Bistrice, kjer so že pred časom uredili čebelarsko učno pot medovitih rastlin. Z gradnjo objekta bodo zagotovili prepotreben prostor za izobraževanja, predavanja in druge aktivnosti, ki bodo po Prahovih besedah pripomogle k večji osveščenosti o pomenu čebel za kakovost bivalnega okolja in življenja nasploh. Občinsko priznanje so letos prejeli tudi Društvo kmetic, ki je dejavno že dve desetletji, Francka Rajh iz Črešnjevca za večletno delo na področju prostovoljstva in Rudolf Ozimič za uspešno vodenje krajevne skupnosti Alfonz Šarh.

"Problemi naj bodo izzivi"

Župan Ivan Žagar je v svečanem nagovoru izpostavil potrebo po optimizmu kot temeljnemu vodilu pri nadaljnjih prizadevanjih v lokalni skupnosti. Po njegovem mnenju je pozitivna drža toliko bolj pomembna v zaostrenih časih. "Živimo v času, ko je v problemih potrebno prepoznavati izzive. V ljudeh je velik potencial. Mnogi ga že prepoznavajo. Tudi na področju gospodarstva, kjer zaznavamo prve pozitivne premike," je poudaril. O uspehih občine med lanskim in letošnjim praznikom prisluhnite v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

Ivan Žagar o minulem letu