julij 29, 2018

Slovenski rokometaši evropski mladinski prvaki

Slovenski rokometaši do 20 let so dosegli izjemen uspeh. Postali so evropski mladinski prvaki. Veselje je toliko večje, ker jim je to uspelo pred domačimi navijači, v Celju.

Mladi slovenski rokometaši so slavili v nabito polni dvorani Zlatorog. (Foto: RZS)

V finalu tesno
Celje je prvič v zgodovini gostilo evropsko mladinsko prvenstvo v rokometu. Na njem pa so zgodovino spisali tudi rokometaši, slovenska reprezentanca do 20 let si je okoli vratu nadela zlato. Slovenski fantje so, pod vodstvom selektorja Saše Praprotnika, že od začetka prvenstva kazali odlično igro in dobro formo. V prvem delu so zmagali vse tri tekme, v drugem so najprej klonili proti Nemčiji, zatem so premagali Islandijo, kar jih je popeljalo v polfinale. V njem so izločili Portugalce, v današnjem finalu pa so tesno, z 31:30 premagali Francijo in visoko dvignili pokal.

Najboljši strelec iz celjskega kluba
„Pokazali pa smo karakter in veliko borbo. Ob koncu je pomembno, da bodo fantje v naslednji sezoni zaigrali v članskih ekipah in da smo z zmago spodbudili mlade igralce, da začnejo igrati rokomet," je po osvojitvi naslova evropskih mladinskih prvakov dejal selektor Saša Praprotnik. „Tako kot vsa ostala srečanja tudi tega nismo začeli najbolje, vendar pa smo se v drugem polčasu zbrali in zmago zadržali doma. Vesel sem naziva najboljšega strelca prvenstva, vendar na prvem mestu je naš naslov evropskega prvaka," pa je povedal Grega Ocvirk, član Celja pivovarne Laško, ki je v finalu dal enajst golov in postal tudi najboljši strelec prvenstva. Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je doslej na evropskih prvenstvih trikrat osvojila bronasto medaljo in enkrat srebrno. V tekmi za tretje mesto na prvenstvu v Celju je Nemčija premagala Portugalsko. (AD)