februar 25, 2015

Šmarska šola dobila novega ravnatelja

Osnovno šolo Šmarje pri Jelšah je več kot 25 let vodil ravnatelj Stanislav Šket, ki je pred meseci postal župan. Prejšnji teden je šola dobila novega ravnatelja – Mitjo Šketa.

Dosedanji pomočnik ravnatelja

Na javni razpis je prispelo šest prijav, Mitja Šket, dosedanji pomočnik ravnatelja, je dobil tako podporo sveta staršev in sveta delavcev kot občinskega sveta. Pozitivno mnenje je dalo tudi šolsko ministrstvo in ob začetku zimskih počitnic je tako podpisal pogodbo. Pravi, da izzivov ne bo manjkalo, predvsem zato, ker se tudi šole soočajo z varčevalnimi ukrepi. Korenitejše reorganizacije dela ne napoveduje, prav tako se v prihodnjem obdobju ne obetajo večje naložbe.

Prvi pomočnik izbran, drugi še ne 

Šmarska osnovna šola je s centralno šolo in šestimi podružnicami ena večjih slovenskih šol. V tem šolskem letu v njej znanje nabira več kot 930 učencev, zaposluje pa več kot 110 ljudi. Za nemoteno delo bosta ravnatelju pomagala dva pomočnika. „Pomočnica ravanatlja ostaja Greta Stiplošek Pajk, ki je bila v tem prehodnem času tudi vršilka dolžnosti ravanatelja, drugega pomočnika pa bom imenoval do konca šolskega leta, tako da bo aktivno sodeloval pri organizaciji dela v nalednjem šolskem letu,“ je za naš radio povedal Mitja Šket. (AD)