februar 8, 2018

Šolski center Rogaška vabi z vajeniškim programom

V Šolskem centru Rogaška Slatina bodo tudi v prihajajočem šolskem letu izobraževali v programih gimnazija, tehnik optik in tehnik steklarstva, uvajajo pa še nov vajeniški program - steklar. O njem smo spregovorili z ravnateljico Dubravko Berc Prah, o utripu na šoli pa z dijaki.

Na Šolskem centru Rogaška Slatina ne izvajajo zgolj pouka. Dijaki se udeležujejo še številnih drugih aktivnosti. Plod ene takšnih je lanskoletni muzikal Briljantina, ki so ga ustvarili ob 70-letnici svoje šole.

Kaj ponuja?
Bodočim dijakom bodo na prihajajočih informativnih dnevih na Šolskem centru Rogaška Slatina predstavili novost. V šolskem letu 2018/2019 obstoječim programom dodajajo 3-letni program steklar, ki ga bodo izvajali v vajeniški obliki. Polovico izobraževanja bodo dijaki opravili v podjetju, polovico pa v šoli. Dijaki morajo imeti sklenjeno vajeniško pogodbo s podjetjem, kjer bodo opravljali prakso. Kot nam je zaupala ravnateljica šolskega centra Dubravka Berc Prah, pričakujejo, da bo večina bodočih dijakov iz Obsotelja in Kozjanskega vajeniško pogodbo sklenila s Steklarno Rogaška, ki je razpisala 15 vajeniških mest. Dijaki se lahko sicer odločijo tudi za Steklarno Hrastnik, ki je razpisala 10 vajeniških mest. Podrobneje o novem vajeniškem programu na Šolskem centru Rogaška Slatina ravnateljici Dubravki Berc Prah prisluhnite tudi v spodnjem posnetku. O tem, kakšen je utrip na šoli in kaj še počnejo poleg pouka, pa smo se pogovarjali tudi s sedanjimi dijaki, prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD, NS)

 

Galerija slik

Datoteke

Dubravka Berc Prah o novem vajeniškem programu