februar 22, 2017

Bloudkovo priznanje za življenjsko delo v Velenje

Velenjčan Martin Steiner, podpredsednik Atletskega kluba Velenje, je prejemnik Bloudkovega priznanja za življenjsko delo. Za prejem najvišjega državnega priznanja za dosežke na športnem področju mu je na sprejemu čestital tudi velenjski župan Bojan Kontič.

Martin Steiner (v prvi vrsti na sredini) je na srečanju k županu in ekipi prišel s soprogo. (Foto: Občina Velenje)

Najprej uspešen atlet, zatem športni funkcionar
„Martin Steiner je svojo športno pot pričel kot srednjeprogaš in bil večkratni mladinski slovenski ter jugoslovanski prvak. Tudi v članski konkurenci je bil večkratni slovenski prvak, bil pa je tudi član jugoslovanske ter slovenske reprezentance. Po koncu tekmovalne kariere je nadaljeval z delom v atletiki, kot vaditelj, športni pedagog, trener, sodnik, vodja rekreacije, predsednik strokovnega sveta Atletskega kluba Velenje,“ dosežke prejemnika Bloudkove nagrade za življenjsko delo naštevajo na velenjski občini. Steiner je bil vseskozi aktiven tudi na državni ravni, predvsem v Atletski zvezi Slovenije. Med drugim je leta 2005 zasnoval slovensko atletsko ligo. Je tudi funkcionar Fundacije za šport, velenjska občina mu je za dosežke in trud leta 2014 podelila občinsko priznanje – Grb Mestne občine Velenje.

Priznanja še Trstenjakovi, Grosu in Katancu 
Župan Bojan Kontič je Steinerju na torkovem sprejemu čestital za visoko Bloudkovo priznanje in se mu zahvalil za vse, kar je naredil na področju športa. Poudaril je, da je s svojim delom uspešno promoviral Velenje in Šaleško dolino doma ter širše. Bloudkova priznanja za minulo leto so poleg Steinerja prejeli še judoistka Tina Trstenjak za izjemni športni dosežek, dolgoletni delavec v smučarskih skokih Jelko Gros, nogometni trener ter slovenski selektor Srečko Katanec. Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu so dobili Rudolf Bregar, Janez Ivan Hafner, Stanko Kerčmar, Tomi Partl in Igor Željeznov, za pomemben tekmovalni dosežek pa Vesna Fabjan, Janja Garnbret, Veselka Pevec, Domen Škofic in Anamari Velenšek. (AD)