junij 18, 2018

Celjski nogometaši nič več na počitnicah

Celjski nogometaši se že pospešeno pripravljajo na novo sezono. Ob tem izpopolnjujejo moštvo. Pogodbo je podpisalo pet novincev, mladih perspektivnih igralcev. Prvenstvo se začenja čez dober mesec dni.

Celjski nogometaši na prvih treningih sestavljajo taktiko in nabirajo kondicijo. (Foto: NK Celje)

Okostje ekipe ostaja
Okostje ekipe je takšno, kot je bilo preteklo sezono, ko so Celjani državno prvenstvo končali na petem mestu, v pokalu pa so se prebili v polfinale. Se je pa članski ekipi pridružilo pet mladih perspektivnih igralcev – Jakob Novak, Žan Zaletel, Žan Flis, Gal Zorko in Lan Štravs. Vsi so podpisali triletne pogodbe. „S tem je moštvo praktično dokončno oblikovano, ima tudi osem članov izbrane vrste Slovenije, med njimi enega v članski reprezentanci,“ pravijo v klubu, kjer dodajajo, da prva ekipa šteje 26 nogometašev, ki so v povprečju stari slabih 22 let in pol.

Na čelu še naprej Dušan Kosič
Uvodni krog Prve lige Telekom Slovenije bo v soboto, 21. julija, žreb parov že ta teden. Celjske nogometaše poleg treningov čaka še pet pripravljalnih tekem, prva že ta konec tedna, proti celjskemu Šampionu. Celjane bo tudi v novi sezoni vodil glavni trener Dušan Kosič, kako ocenjuje preteklo sezoni, kaj pravi o pripravah in kaj o ciljih v novi sezoni, preberite TUKAJ. (AD)