avgust 22, 2017

Dan D za mariborske nogometaše

Nogometaši Maribora si bodo nocoj skušali priboriti vstopnico za Ligo prvakov, najmočnejše nogometno tekmovanje na stari celini. Na prvi tekmi je zmagal izraelski Hapoel, z 2:1. V Ljudskem vrtu je tako pričakovati peklensko vzdušje.

Tribune v mariborskem Ljudskem vrtu bodo polne do zadnjega kotička. (Foto: STA)

Treba bo obdržati hladno glavo
Aktualni državni prvaki lovijo svojo tretjo uvrstitev v skupinski del Lige prvakov, ki bi med drugim klubski proračun obogatila za dobrih 15 milijonov evrov. Ljudski vrt je razprodan in navijači bodo Mariborčanom gotovo dali dodaten zagon. Na zelenici sicer tokrat ne bo Luke Zahoviča, ki si je na zadnji tekmi državnega prvenstva zlomil ključnico. Trener Darko Milanič napoveduje odločen, nepopustljiv boj in poudarja, da bo ključna tudi zbranost. »V vsakem trenutku bomo morali zadržati hladno glavo in nadzorovati emocije ter se držati načrta. Na igrišču bomo morali iti na vso moč, s polno energije in želje ter agresivnosti v fazi obrambe in napada. To ni tekma, v kateri bi lahko bili preračunljivi. Tukaj se gre na polno,« je dejal pred tekmo, ki se bo začela ob 20.45 uri.  

Dan za zmago
Pred tekmo je previden, a optimističen tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič: »Igramo za Ligo prvakov in vsi vemo, kaj to pomeni. Hapoel Beer Sheva je odlična ekipa, vedeli smo, da bo treba trpeti na prvi tekmi, a bomo imeli možnosti. In zaradi zelo dobro odigrane tekme v gosteh jih imamo. Tam smo izgubili zaradi evrogola in enajstmetrovke, ki je po našem mnenju ni bilo. Vedeli smo, da bo eno od obeh tekem potrebno zmagati. To je zdaj ta v Ljudskem vrtu.« Naš voditelj Kristijan Šmid je pred tekmo, ki bo odločila, ali bodo Mariborčani to sezono na mednarodnih prizoriščih igrali v Ligi prvakov ali v Ligi Evropa, poklical bivšega člana vijoličnih in bivšega reprezentanta, Nastjo Čeha. Kaj napoveduje, prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Kristijan in Nastja Čeh pred nocojšnjo tekmo