julij 16, 2018

Francozi se veselijo, pa tudi radijka Barbara

Francozi so svetovni prvaki v nogometu. V finalu so s 4:2 premagali Hrvaško in tako ponovili uspeh iz leta 1998. Prvenstvo v Rusiji, kjer je bilo 64 tekem, vam je lahko prineslo lepe nagrade, sam smo na Štajerskem valu pobirali stave. Stavili pa smo tudi radijci. In kdo je zmagal?

Francozi se veselijo naslova svetovnih prvakov.

Le na eni tekmi brez golov
Celotno svetovno prvenstvo je bilo prava poslastica za nogometne navdušence, pred televizijske ekrane pa je privabilo tudi marsikoga, ki šport sicer spremlja le z enim očesom. Na 64 tekmah je skupaj padlo 169 golov, le ena tekma pa se je končala brez zadetkov. Finale je postregel s šestimi goli, štirikrat so zadeli Francozi, dvakrat pa Hrvati. Francija se tako veseli svojega drugega naslova svetovnega prvaka, naši južni sosedje pa so s finalom spisali zgodovino in poskrbeli za pravo nogometno evforijo, ki je segla tudi v Slovenijo. Obe reprezentanci se bosta že danes vrnili iz Rusije in obe čakajo slovesni sprejemi tako navijačev kot državnega političnega vrha.

Stavili poslušalci in radijci
Tudi na Štajerskem valu smo budno spremljali nogometno dogajanje. Vse prvenstvo ste imeli na našem Facebooku vsak dan možnost napovedovanja zmagovalcev ali rezultatov, kar vam je lahko prineslo lepe nagrade. Veliko smo vas razveselili, to popoldne bo znan še nagrajenec, ki ga bomo izžrebali med vsemi, ki ste že pred prvenstvom pravilno napovedali svetovnega prvaka. Tudi med radijskimi sodelavci smo pobirali stave. Na Francijo so stavili kar štirje! Pred finalom so morali napovedati še rezultat tekme. Ker ga ni pravilno napovedal nihče, je zmagovalca določilo podvprašanje: v kateri minuti bo na tekmi padel prvi gol. To se je zgodilo v 18. minuti, ko je dal Hrvat Mandžukić avtogol. Skoraj točna je bila novinarka Barbara Furman, ki je stavila na 17. minuto. Dokaz in stave naših štirih finalistov slišite v spodnjem posnetku. Za nagrado bomo morali ostali radijci Barbari ročno oprati avto ter jo ob tem še malce razvajati, s kakšno kavico, masažo … Vse skupaj bomo ujeli tudi v video zapis, že kmalu ga bomo delili tudi z vami.

Datoteke

Napoved radijcev, ki so stavili na Francoze