november 21, 2017

Konjiško vadbeno igrišče bo z umetno travo

Ljubitelji nogometa na Konjiškem bodo imeli kmalu izvrstne pogoje za vadbo in tekmovanja. Prenova pomožnega igrišču v športnem centru Dobrava je v zaključni fazi. Te dni polagajo umetno travo. Stala bo približno 700 tisoč evrov.

Od leve proti desni - predsednik NZS-ja Radenko Mijatović, poslanec Bojan Podkrajšek in konjiški župan Miran Gorinšek. (Foto: občina Slovenske Konjice)

Uresničena velika želja po umetni travi
Poleg konjiške občine so denar prispevali še Fundacija za šport, Nogometna zveza Slovenije in nekaj sponzorjev. Konjiško podjetje Gradnje Marguč se je v pogodbi, ki jo je s predstavniki občine Slovenske Konjice podpisalo marca letos zavezalo, da bo celovito prenovo pomožnega nogometnega igrišča na Dobravi zaključilo v letu dni. Z deli za zdaj sledijo predvideni časovnici. Prenovljeno vadbeno igrišče bo imelo standardne dimenzije. Ker se nahaja ob potoku Koprivnica, so ga obdali s škarpo in ga zaščitili pred morebitnimi poplavami. Prav tako so uredili drenažo, zatem pa ob igrišču postavili še ograjo z lovilno mrežo. Včeraj sta si potek del ogledala konjiški župan Miran Gorinšek in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. Zadovoljna sta, da bo kmalu na voljo urejen športni objekt, saj je med mladimi vedno več nogometnih navdušencev. "Nove vadbene površine sovpadajo s strategijo Nogometne zveze Slovenije, ki podpira gradnjo novih površin. Zelo veseli smo, da smo se pridružili temu projektu," je povedal Mijatović. Čim prejšnjega zaključka obnove si želi tudi predsednik nogometnega društva Dravinja in poslanec Bojan Podkrajšek, ki je koordiniral prizadevanja za najnovejšo športno pridobitev na Konjiškem. (BF)

Galerija slik