avgust 20, 2018

Košarkarji Rogaške: 'eden za vse, vsi za enega'

Košarkarji Rogaške so se prejšnji teden zbrali na pripravah za novo sezono. Na trenerski klopi ostaja Damjan Novaković, ki je v lanski sezoni ekipo popeljal do polfinala v državnem prvenstvu in do petega mesta v mednarodni Aba ligi 2. Kakšni so tokratni cilji moštva, ki je precej prevetreno?

Košarkarji Rogaške že trenirajo na polno, ekipa bo v teh dneh popolna. (Foto: Štajerski val)

Odšli najbolj izkušeni igralci
Iz članske ekipe KK Rogaška so med drugim odšli izkušeni Dragiša Drobnjak, Mitja Nikolič in kapetan Miha Fon, med novinci pa je Damjan Novakovič pripeljal Sinišo Bilića, Stefana Mijovića, Obrada Tomića, Sretena Kneževića in Miho Vašla. „Na prvi pogled nam bo manjkalo veliko izkušenj, saj je v tej ekipi Siniša Bilić z 29 leti daleč najstarejši igralec, na drugi strani je 18-letni Božak. Vmes igralci štejejo med 22 in 25 let. Ekipa torej ni pretirano izkušena, prihajajo pa ti igralci v najboljša leta. In če bomo igrali po sistemu, po katerem je Rogaška igrala vsa ta leta, se pravi eden za vse, vsi za enega, in če ne bo nihče izstopal in skušal sebe postaviti pred ekipo, mislim, da se nam obeta ena dobra sezona,“ pravi Novaković.

Cilji?
Rogaška bo v novi sezoni igrala v treh tekmovanjih – v državnem prvenstvu, v Pokalu Slovenije in v mednarodni ABA ligi 2. „V Aba ligi 2 vem, da bo zelo težko ponoviti lanski uspeh. A naš cilj je, da se kljub vsem okrepitvam ostalih ekip borimo in da tako kot lani, če se pokaže priložnost, poskušamo napadati štiri najvišja mesta. V slovenskem prvenstvu pa je neumno napovedovat, kaj se bo zgodilo aprila ali maja, ker je toliko dobrih ekip, da v tem trenutku samo razmišljamo, kako se uvrstiti med prvih šest ekip. In upam in verjamem, da bo Rogaška, tako kot vselej do sedaj, to uspela,“ je o glavnih ciljih nove sezone dejal Novaković. Prva tekma Slatinčane sicer čaka konec septembra, v Aba ligi 2, proti Lovčenu. V državnem prvenstvu v prvem krogu odhajajo k Šentjurčanom, 13. oktobra. Kaj vse košarkarje čaka do takrat, prisluhnite Damjanu Novakoviću v spodnjem posnetku. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Damjan Novakovič o pripravah