julij 26, 2017

Košarkarji Rogaške v 2. ABA ligi

Košarkarji Rogaške, aktualni državni podprvaki, bodo v novi sezoni poleg domačega državnega in pokalnega prvenstva zaigrali tudi v 2. ABA ligi. To mednarodno tekmovanje je novost, prvak si bo priboril mesto v 1. ABA ligi.

Letošnji finale med Rogaško in Olimpijo je bil napet, dvorana v Rogaški Slatini pa nabito polna. Gotovo bo podobno tudi na tekmah 2. ABA lige.

12 ekip
Slatinski košarkarji so ob koncu minule sezone kot državni podprvaki pričakovali uvrstitev v regionalno ABA ligo, a njeni ustanovitelji so Sloveniji dodelili le eno mesto, zavzela ga je državna prvakinja, Olimpija. Ta teden pa tudi uradno sporočili, da bo zaživelo še eno tekmovanje, poimenovano 2. ABA liga. Nastopilo bo 12 ekip, poleg Rogaške še Krka, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen in Ohrid, še dva udeleženca bodo dale kvalifikacije.

Ekipa že sestavljena?
Člansko ekipo Rogaške bo tudi v novi sezoni vodil trener Damjan Novakovič, poslovilo pa se je nekaj ključnih igralcev na poti do lanskoletnega uspeha, med njimi oba Američana, Davis in Johns, pa tudi kapetan Tadej Ferme, ki se je pridružil Sixt Primorski. Nekaj imen v ekipi je že novih, verjetno pa je pričakovati še katerega novinca. Predsednik kluba Kristijan Novak ob tem zadovoljno pravi, da jim je vodstvo tekmovanja potrdilo, da športna dvorana v Rogaški Slatini ustreza pogojem 2. ABA lige, tako bodo vse domače tekme lahko v njej. Kolikšen bo zaradi sodelovanja v novoustanovaljeni ligi višji proračun kluba v novi sezoni, pa še ni natančno znano. „Računamo, da bo treba proračun v primerjavi s prejšnjimi sezonami dvigniti za približno 25 odstotkov,“ nam je povedal Novak. Še podrobneje o ciljih v novi sezoni in sestavi ekipe mu prisluhnite v spodnjem posnetku. Z njim se je pogovarjala Katja Žolgar. (AD)

Datoteke

Pogovor s Kristijanom Novakom