september 19, 2017

Masiral je zlate košarkarje

Še vedno močno odmeva zgodovinski uspeh slovenske košarkarske reprezentance, ki je v nedeljo postala evropski prvak. Tvorec uspeha niso le selektor Igor Kokoškov in 12 košarkarjev, pač pa celoten strokovni štab. Pogovarjali smo se z maserjem Gregorjem Zdolškom. Iz naših krajev je, s Ponikve pri Šentjurju.

Veselje po finalu evropskega prvenstva je bilo nepopisno. Gregorja Zdolška je takole objel mladi as Luka Dončič. (Foto: FB)

Hvala navijačem!
V reprezentanci, ki je z izjemnim uspehom na noge dvignila vso Slovenijo, je poleg košarkarjev in selektorja še 12 ljudi, od pomočnikov selektorja, fizioterapevta in zdravnikov do snemalca in predstavnika za odnose z javnostmi. Seveda ne gre niti brez maserja, ki je še kako pomemben člen, da so igralci iz dneva v dan dobro pripravljeni na naporne tekme in treninge. Gregor Zdolšek, ki je bil več sezon tudi v štabu šentjurskega Košarkarskega kluba Tajfun, je v reprezentanci že desetletje, zlata medalja je, kot pravi, smetana na torti. "Rad bi se zahvalil celotni Sloveniji, vsem tistim, ki so navijali pred televizijskimi zasloni, vsem, ki so prišli na Brnik in v Ljubljano, vsem, ki so prišli v Istanbul. Enostavno vam ne znam opisat občutkov, ko vidimo vse te navijače, res hvala celi Sloveniji," navdušeno pripoveduje dva dneva po velikem finalu evropskega prvenstva.    

Knjiga bi bila uspešnica
Maser je, kot priznava Zdolšek, nemalokrat tudi nekakšen zaupnik košarkarjev. "Sem se že enkrat šalil s prijatelji, da ko bom starejši, pa če bo treba še kakšen kredit odplačat, bom pa napisal knjigo z zgodbami košarkarjev, pa mislim, da mi bo uspelo odplačilo," nam je Gregor dejal v smehu. Podobno kot Goran Dragič in Gašper Vidmar sicer napoveduje, da se po letošnjem evropskem prvenstvu in osvojitvi zlate medalje morda tudi sam poslavlja od reprezentance. Pa mu bodo košarkarji pustili? O vsem tem in še čem se je z Gregorjem Zdolškom pogovarjal Kristijan Šmid. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Datoteke

Gregor Zdolšek po osvojenem zlatu