januar 18, 2017

Na Konjiškem boljši pogoji za nogomet

Novice o načrtovani prenovi stadiona na konjiški Dobravi so veseli predvsem ljubitelji nogometa. In teh tudi na Konjiškem ni malo. S prenovo pomožnega nogometnega igrišča bo občina začela letos. Se obeta tudi tako želena umetna trava?

Na Konjiškem veliko ljubiteljev nogometa, tako igralcev kot navdušenih navijačev na tekmah, z nestrpnostjo pričakujejo prenovljeno igrišče.

Odvodnjavanje, ograje in razsvetljava
Pomožno nogometno igrišče (poleg osrednjega igrišča in atletskega stadiona s tribuno) sodi v sklop Športnega centra Dobrava, s katerim upravlja konjiški Zavod za šport. Občina Slovenske Konjice je zemljišče za pomožno igrišče kupila pred 33 leti, po nekajletnih prizadevanjih pa je lani le pridobila dovoljenje za njegovo širitev. Tako ga bo lahko uredila po predpisanih standardih. V občinskem proračunu je zagotovila 357 tisoč evrov, Fundacija za šport prispeva 72 tisočakov. Najprej bodo uredili odvodnjavanje, saj se ob vsakem večjem deževju na igrišču zadrževala voda in je zaradi razmočenega terena neprimeren za treninge NK Dravinja. Ob igrišču bodo uredili še javno razsvetljavo in postavili varovalne ograje. Po besedah direktorja zavoda za šport Mateja Šretla so s pripravami začeli že lani:"Najprej smo pripravili projekt, zatem pa uredili bližnji potok Koprivnica. Spomladi bomo objavili razpis za izvajalca del." Ljubitelji nogometa na Konjiškem pa si želijo na pomožnem igrišču tudi umetno travo. Tako bi bile vadba in tekme mogoče čez vse leto. Umetna trava je precejšen strošek, zato si konjiška občina prizadeva za finančno pomoč Nogometne zveze Slovenije. (BF)