februar 23, 2018

Nogometaši nadaljujejo sezono

Nogometaši ta vikend začenjajo spomladansko sezono državnega prvenstva. Po jesenskem delu so na vrhu aktualni prvaki, Mariborčani, Celjani so na petem mestu. Celje bo prvo tekmo odigralo v nedeljo v Ljubljani, proti Olimpiji.

Celjani na treningu, preden je zelenice pobelil sneg. (Foto: NK Celje)

Priprave po načrtih
Celjski nogometaši so se na spomladanski del sezone med drugim pripravljali tudi ob morju, deset dni so preživeli v Umagu. »V pripravljalnem obdobju je vse potekalo po načrtih. Na samem začetku je bilo resnično naporno, zdaj pa smo v polnem pričakovanju nadaljevanja sezone. Trenerski štab je imel dober razpored treningov. Razumljivo je, da smo bili utrujeni, v zadnjem obdobju pa smo nekoliko spustili intenzivnost treningov, saj je državno prvenstvo tik pred vrati,« je o pripravah za klubsko spletno stran dejal vezni igralec Rok Štraus.

Državno prvenstvo in pokalni polfinale
Rumeno-modre v spomladanskem delu prvenstva čaka 18 tekem, ob tem pa bodo igrali tudi v polfinalu Pokala Slovenije. Za finale se bodo borili z ljubljansko Olimpijo. Prav Olimpija bo nasprotnik tudi na prvenstveni tekmi 19. kroga to nedeljo. Kljub sneženju Nogometna zveza Slovenije tekem še ni odpovedala, tudi Ljubljančani pravijo, da bo zelenica v Stožicah pripravljena. »Jaz osebno si želim, da bomo v nedeljo odigrali tekmo v Ljubljani. Povsem pričakovano je, da si igralci želimo tekem. Bomo videli, kako bo,« pravi 19-letni Janez Pišek, ki je v letošnji sezoni vknjižil en gol. Prva domača tekma Celjane čaka 7. marca, proti Gorici, vstopnice lahko kupite TUKAJ.

Jesen v znamenju šestic
Celjani so v jesenskem delu sezone sicer šestkrat zmagali, šestkrat izgubili in prav tako šestkrat igrali neodločeno. To jih na lestvici uvršča na peto mesto, pred njimi so velenjski Rudar, Domžale, Olimpija in Maribor. Mariborčani imajo pred Ljubljančani tri točke prednosti, tekma tega kroga pa jih čaka jutri, proti Aluminiju. Ostale pare si poglejte TUKAJ. (AD)