julij 22, 2016

Tajfun v novo sezono s trenerjem Krešimirjem Bašićem

Košarkarski klub Tajfun je predstavil novega trenerja članske ekipe. Taktirko prevzema Hrvat Krešimir Bašić. Trener je od leta 1999, izkušnje in znanje je nabiral predvsem v tujini. S povsem prevetreno ekipo napoveduje dobro sezono.

Krešimir Bašić bo na klopi Tajfuna vsaj dve sezoni.

Jasna cilja
Klub je po koncu minule sezone zapustil domači trener Dejan Mihevc. Letvico je postavil visoko, saj je v sezoni 2014/2015 s klubom postal državni prvak, lani so Šentjurčani prvič zaigrali v mednarodnih tekmovanjih, v pokalu Fibe in v ABA ligi. „V novi sezoni je cilj jasen. To je igranje v Ligi za prvaka v državnem prvenstvu ter preboj na zaključni turnir pokala,“ pravi član uprave kluba Dušan Debenak.

Le nekaj starih imen 
Cilja bo Tajfun lovil s trenerjem iz Splita, 40-letnim Krešimirjem Bašićem. Prva naloga bo sestaviti konkurenčno ekipo. Od lanskoletne ekipe v Šentjurju ostajajo le trije igralci, izkušena Milan Sebič in Ivo Držić ter mladi Žiga Debelak. „Tako rekoč vsa ekipa bo nova, tako da bo vse delo od začetka, ampak mislim, da bo z igralci, ki jih skušamo pripeljati, nekaj smo tudi jih že, mogoče narediti nov, dober rezultat. Sem optimist, da nam bo uspelo, sicer ne bi bil trener,“ je na novinarski konferenci povedal Bašić. Zakaj mu vodstvo kluba zaupa, prisluhnite v spodnjem posnetku, Anja Deučman je pred naš mikrofon povabila Dušana Debenaka. (AD)

 

Datoteke

Z Dušanom Debenakom o novem trenerju, ciljih in igralcih