februar 19, 2018

Tim Gajser na motorju spet čez mesec dni?

Dva tedna pred začetkom sezone v motokrosu je iz tabora Tima Gajserja prišla zaskrbljujoča novica. Makolčan je v Italiji padel in se poškodoval. Ima dvakratni zlom čeljusti. Kot so pravkar sporočili, je bila operacija uspešna.

Takole nasmejan je bil Tim Gajser po izjemni predlanski sezoni, ko je bil svetovni prvak v kategoriji MXGP. Letošnji začetek prvenstva bo zaradi poškodbe gotovo moral izpustiti. (Foto: AMZS)

Udaril v krmilo motorja
Nesreča se je zgodila na tekmi v Italiji, kjer se je Tim Gajser pridružil dirki odprtega italijanskega prvenstva, služila pa mu je kot trening in zadnji preizkus pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva v elitni kategoriji MXGP. „Po sicer zelo dobrem začetku, ko je uspešno sledil vodilnemu Italijanu Antoniu Cairoliju, ga je v drugi polovici dirke po skoku z velike višine pribilo k tlom, zato je z glavo močno udaril v krmilo motorja in nezavesten obležal na progi. Nesrečnega Gajserja so takoj odpeljali na pregled v bližnjo bolnišnico. Izkazalo se je, da je utrpel dvakratni zlom čeljusti,“ so sporočili iz AMZS-ja.

Ostale kosti so cele
Pravkar so sporočili, da je uspešno prestal operacijo, pri kateri so mu namestili čeljust. »Tim je danes že vstal in naredil nekaj korakov. Ima velike bolečine v čeljusti in še vedno je pretresen. Ostale kosti so cele in nikjer po telesu ne čuti bolečine, kar je glede na padec pravi čudež,“ sporoča Timov trener in oče Bogomir Gajser in napoveduje, da bo okrevanje trajalo približno mesec dni. Makolčan bo zdravljenje sicer nadaljeval v Sloveniji. Svetovno prvenstvo MXGP se sicer začne čez dva tedna v Argentini. (AD)