maj 5, 2017

Športno obarvan mesec v Knežjem mestu

V Celju se danes začenja četrti Mesec športa. Postregel bo s številnimi brezplačnimi športnimi aktivnostmi in rekreativno-tekmovalnimi prireditvami, ki so namenjene vsem generacijam. V najbolj športnem mesecu želijo organizatorji Celjane, Celjanke in tudi druge obiskovalce mesta spodbuditi, da kakšno urico svojega prostega časa namenijo športu.

Mesec športa ni namenjen zgolj Celjanom in Celjankam, pač pa vsem športnim navdušencem. (Foto: fatburn.si)

Šport za vse
Mesec športa v Celju traja od 5. maja do 3. junija in je razdeljen na dva dela. Šport za vse združuje brezplačne športne aktivnosti v več kot 20 panogah. Med drugim se boste lahko preizkusili v teku, nordijski hoji, kegljanju, plavanju, potapljanju, odbojki, balinanju in plesu. Poleg športnih aktivnosti so pripravili še meritve in svetovanja ter okroglo mizo na temo športa, kjer se boste lahko poučili o prehrani, obremenitvah in pravilnosti načrtovanja vadbe. Program Šport za vse je pripravila Športna zveza Celje v sodelovanju z Mestno občino Celje in Fundacijo za šport. Podrobnejši program dogajanja najdete TUKAJ.

Dogodki tudi za bolj tekmovalne
Za rekreativno-tekmovalni del Meseca športa skrbita Športno društvo Slovenc in Triatlon klub Celje, ki sta pripravila zanimiv nabor dogodkov. Mesec športa se nocoj začenja s tradicionalnim Jurišem na Grmado. V petih koncih tedna se bodo nato zvrstili še Nočni tek Celje, Urbani gladiator Celje, Komak kolesarski maraton, Ocean lava race Celje- Logarska valley Slovenia, Triatlon Šmartinsko jezero. Kje in kdaj boste tekmovali, preverite TUKAJ. (NS)