november 22, 2017

Štajerski paraplegiki zbirajo denar za nov kombi

Društvo paraplegikov Jugozahodne Štajerske potrebuje nov prilagojen kombi, ki bi članom omogočil nujne prevoze in boljše vključevanje v družbo. Stane preko 45 tisoč evrov, denar zanj zbirajo v dobrodelni akciji Kar me ovira - me motivira. Danes so se predstavljali v Celju.

Člani Društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske ob predstavitvi projekta Kar me ovira - me motivira.

Za prevoze k zdravniku, na rehabilitacije ...
Društvo paraplegikov Jugozahodne Štajerske s sedežem v Celju deluje na območju več kot 30 občin in združuje 135 ljudi s poškodbami hrbtenjače, med člani so tudi uspešni športniki. Zaradi paraliziranosti se lahko bolniki premikajo le s pomočjo invalidskega vozička, za še večjo mobilnost pa bi potrebovali nov kombi, prilagojen gibalno oviranim osebam. Kot pravi predsednik društva Janez Hudej, bi jim vozilo služilo za boljše vključevanje v družbo, prevoze k zdravniku, po vsakodnevnih opravkih, na rehabilitacije, športne aktivnosti in tekmovanja. S tem bi članom tudi v prihodnje omogočili, da bi bili bolj enakopravni tistim, ki niso vezani na uporabo invalidskega vozička. Ker državnega denarja za tovrstne naložbe ni, so se v društvu odločili za zbiranje denarja v sklopu projekta Kar me ovira - me motivira.

Kako lahko pomagamo?
Akcijo zbiranja denarja za novo vozilo to sredo predstavljajo na celodnevnem dogodku v celjskem City centru. Poleg socialnih in kulturnih aktivnosti članov društva so predstavili njihove odlične športnike invalide, ki so tako širši javnosti pokazali, da za vrhunske rezultate ni ovir. Akcijo zbiranja denarja so v celjskem City centru s svojo glasbo podprle tudi narodnozabavne skupine Gadi, Ansambel Simona Gajška, Ansambel Vrt, Extra Band Glasbene šole Celje in skupina Eros. Prav tako so pripravili dražbo kimona olimpijske prvakinje Tine Trstenjak. Donacije za nakup vozila lahko prispevate na transakcijski račun Društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske TRR SI56 6100 0001 5032 243 (sklic: donacija kombi, račun je odprt pri Delavski hranilnici d.d.) ali z SMS sporočilom Vozim5 na številko 1919. S kakšnimi izzivi se soočajo bolniki in kako jim lahko pomagamo do lažjega in lepšega življenja, je predsednika društva Janeza Hudeja in uspešnega državnega reprezentanta v košarki Simona Gračnarja povprašala Snežana Prebil. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Janez Hudej in Simon Gračnar