januar 4, 2017

Štorska železarna ima novega direktorja

Z novim letom je podjetje Štore Steel dobilo novo vodstvo. Na glavni direktorski stolček je sedel Ivan Jurkošek, dosedanji komercialni direktor. Zamenjal je Marjana Mačkoška, sicer predsednika Gospodarske zbornice Slovenije.

Štorska železarna je v novo leto vstopila z novim vodstvom.

Večjih sprememb ne bo
Marjan Mačkošek je bil kot glavni direktor na čelu štorske železarne 20 let. Za odhod s položaja se je odločil prostovoljno, mandat bi se mu namreč iztekel šele čez dobro leto. Od maja lani opravlja funkcijo predsednika Gospodarske zbornice Slovenije. Novi glavni direktor, Ivan Jurkošek, podjetje dobro pozna, v njem je na različnih funkcijah zaposlen od leta 1992. Pravi, da železarno prevzema v dobri kondiciji: „Podjetje že dolgo deluje razvojno, tudi na področju investicij. Podjetje je v dobri formi in ima dobre temelje za naprej.“ Večjih sprememb v novi vlogi ne načrtuje, pravi, da bodo določene izboljšave izvedli le na tistih področjih, kjer se da doseči še kaj več.

Večino posla opravijo v tujini
V štorski železarni je zaposlenih okoli 500 ljudi, paradni konj so še vedno ploščata vzmetna jekla za kamionske vzmeti, kjer imajo 30-odstotni tržni delež v Evropi. Proizvodnjo so zadnja leta usmerili tudi v proizvodnjo inženirskega jekla za osebna vozila. 60 odstotkov posla v podjetju Štore Steel opravijo na tujih trgih, 40 odstotkov pa na domačem. „V teh 40 odstotkih, kjer so kupci v Sloveniji, naše jeklo predelajo in ga prodajo v tujini. Tako, da so končni kupci skoraj v celoti izven Slovenije,“ pojasnjuje Jurkošek. V letošnjem letu v železarni načrtujejo povečanje proizvodnje in izboljšanje poslovnih rezultatov za od 3 do 5 odstotkov. (NS)

Galerija slik