maj 28, 2015

Tajfun državni prvak

Košarkarji šentjurskega Tajfuna so dosegli zgodovinski uspeh, postali so državni prvaki. Rogaško so v finalu premagali s 3:1. Poglejte fotogalerijo in prisluhnite veselju navijačev.  

Tajfun je šele četrti klub z naslovom državnega prvaka.

Dragiša Drobnjak najkoristnejši igralec
Šentjurčani, ki so se lani za las obdržali v najmočnejši slovenski košarkarski ligi, so slavili pred domačimi navijači, tudi na četrti tekmi pa se je izkazalo, da sta ekipi zelo izenačeni. Današnja tekma se je končala s 67:65. MVP finala je postal Dragiša Drobnjak. "To je res neverjetno. Poznate film Vrnitev odpisanih? No, odpisani so se vrnili," ni skrival navdušenja 37-letnik, za katerega je to že šesti naslov državnega prvaka. "Občutki so fenomenalni. Ne samo zaradi osvojitve naslova, ampak tudi zaradi naše publike. Upam, da je konec te sezone samo napoved začetka nove," pa je po dvigu pokala povedal trener, domačin Dejan Mihevc

ABA liga?
Tajfun si je z osvojitvijo naslova priboril pravico so nastopa v mednarodni ABA ligi. Vodstvo bo odločitev sporočilo v prihodnjih dneh. "Zadeva ni čisto nemogoča, seveda pa je kar nekaj vprašanj, na katera moramo dati odgovore. Nujen je premislek o zagotovitvi neke materialne osnove," nam je povedal član uprave Jože Palčnik. Glavno vprašanje je seveda denar, saj ABA liga zahteva precej višji proračun od obstoječega. Šentjur prav tako nima primerne dvorane, a Palčnik pravi, da obstaja možnost igranja v Celju ali Podčetrtku.

Pozdrav na Mestnem trgu
Če dvorana v Hruševcu sprejme le 700 ljudi, jih je lahko veliko več prišlo na Mestni trg, kjer so takoj po tekmi za novopečene državne prvake pripravili veličasten sprejem. Nekaj navijačev smo ujeli pred naš mikrofon, kaj so povedali, prisluhnite v spodnjem posnetku. Na tej povezavi si oglejte še video s sprejema. (AD) 

Datoteke

Navijači po zmagi Tajfuna