maj 25, 2015

Tajfun po dveh podaljških do izenačenja

Košarkarjem Šentjurskega Tajfuna je po dveh podaljških uspelo premagati Rogaško. Izid finalne serije državnega prvenstva, ki se igra na tri zmage, je tako izenačen na 1:1. Naslednja tekma spet v Rogaški.

Prvič v zgodovini na finalni tekmi za zmago dva podaljška.

Kožo rešili s trojko Lelića
Prvič v zgodovini finalnih dvobojev Lige Telemach se je tekma končala šele po dveh podaljških. V prvem je Rogaška zapravila lepo priložnost za zmago, saj je dobri dve minuti pred koncem vodila za sedem točk. Minuto pred koncem so se približati na tri, nato je Đorđe Lelić s trojko 12 sekund pred koncem izsilil drugi podaljšek in zmagal z 88:81. »Neverjetno, kako smo se izvlekli. Borili smo se, dali smo vse od sebe,« je takoj po tekmi dejal Lelić, ki je vknjižil 15 točk. Pri Tajfunu je blestel tudi Dragiša Drobnjak z 31 točkami.

Novaković: "To je šport"
Pri Rogaški je bil najboljši Sandi Čebular, dosegel je 27 točk, 8 skokov in štiri podaje. Trener Damjan Novaković je priznal, da je bilo po tekmi v slačilnici precejšnje razočaranje. »Ko imaš vse, pa izgubiš na takšen način, si seveda razočaran. Ampak to je šport. Videli bomo, kdo bo imel več energije na prihodnjih tekmah,« je dejal. Naslednja bo že v torek ob 17-ih, serija se znova seli v Rogaško Slatino. Ekipi igrata na tri zmage.

V spodnjih posnetkih prisluhnite, kaj sta po tekmi povedala Đorđe Lelić in trener Rogaške Damjan Novaković.

Galerija slik

Datoteke

Đorđe Lelić o tekmi

Damjan Novaković o tekmi