maj 17, 2015

Tajfun v finalu državnega prvenstva

Košarkarji šentjurskega Tajfuna so sinoči dosegli zgodovinski uspeh. Uvrstili so se v finale Lige Telemach. V polfinalu so še drugič premagali petkratnega zaporednega državnega prvaka, Krko.

Tajfun se je lani komaj obdržal v prvi ligi, letos bo zaigral v finalu.

Zaslužena zmaga
Na sredini tekmi v Novem mestu so Šentjurčani Krko ugnali za štiri točke, s 70:66. Na pragu zgodovinskega uspeha je dvorana Hruševec na sinočnji drugi tekmi tako pokala po šivih. Tajfun je znova dokazal, da odličen prvi del sezone, ko je naštel 19 zmag in le en poraz, ni bil naključje. Šentjurčani so vodili praktično vso tekmo, Krka je za dve točki povedla le v 12. minuti, a je Tajfun hitro znova prišel v vodstvo. Največ je vodil za 14 točk in čeprav se je Krka pet minut pred koncem tekme približala na tri točke zaostanka, je Šentjurčanom na krilih navijačev uspela zbrana končnica. Slavili so z 89:81.

Bratoževih 30 točk
Najbolj zaslužen za zmago je bil Domen Bratož, sicer Novomeščan, ki je vknjižil 30 točk, 6 asistenc in dve ukradeni žogi. »To smo si želeli, celo sezono smo za takšno tekmo garali, pred čudovito publiko nam je uspela fantastična zmaga,« je povedal za Štajerski val. K uspehu so največ pripomogli še Đorđe Lelić in Emir Zimić s po 15 točkami ter Stanko Sebič in Dragiša Drobnjak s po desetimi. »Čestitam fantom za zmago in prikazano borbenost. Kljub temu, da sta zaradi poškodb med tekmo manjkala dva ključna košarkarja, so preostali fantje z borbeno in kolektivno igro več kot zasluženo prigarali zmago,« pa je dejal trener Dejan Mihevc. Na ogrevanju si je kapetan Milan Sebič poškodoval prepono, Ceola Clark je dobil močan udarec v glavo in pristal v bolnišnici, a naj bi bil za finale že na parketu.

Se obeta štajerski finale?
Finale Lige Telemach, ki se igra na tri zmage, se začne v petek, Šentjurčani pa na nasprotnika še čakajo. V drugem polfinalu je rezultat med Rogaško in Heliosom 1:1, finalista bo dala ponedeljkova tekma v Rogaški Slatini. »Meni osebno je vseeno, kdo bo v finalu, ampak zaradi ljudi na Kozjanskem si želim Rogaške,« pravi Domen Bratož. Podrobnejši oceni včerajšnje tekme trenerja Mihevca ter nekaj odzivom navijačev prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)    

   

Galerija slik

Datoteke

Navijači po uvrstitvi Tajfuna v finale

Dejan Mihevc o tekmi s Krko