maj 9, 2016

Tajfun z Olimpijo, Rogaška s Heliosom

Šele zadnji krog košarkarske lige za prvaka je dal četrtfinalne pare. Tajfun se bo pomeril z Olimpijo, Rogaška s Heliosom, Zlatorog s Škofjo Loko. Zadnji par je Krka – Šenčur. Prve tekme bodo že v sredo.

Rogaška in Tajfun sta bila lanska finalista. V tej sezoni sta se srečala dvakrat, vsak je vknjižil po eno zmago.

Zlatorog pri vrhu, Rogaška in Tajfun nižje
V rednem delu lige za prvaka se je šest najboljših ekip pomerilo na desetih tekmah in vse do zadnje je bilo treba počakati na končni vrstni red, ki je dal četrtfinalne pare. Najbolje sta se izkazala novomeška Krka in laški Zlatorog, vknjižila sta po sedem zmag in tri poraze. Na tretjem mestu je končala Union Olimpija, domžalski Helios Suns so četrti. Aktualni podprvaki, Rogaška, so redni del končali na petem mestu, prvaki, šentjurski Tajfun, pa na šestem.

Zdaj gre zares
Zdaj se začenja zares, saj sledijo tekme na izpadanje, v četrtfinalu pa se bosta najboljšim šestim pridružila še najbolje uvrščena z lige za obstanek, škofjeloški LTH Casting in Šenčur Gorenjska gradbena družba. Pari so: Krka–Šenčur, Zlatorog–LTH Casting, Olimpija–Tajfun ter Helios Suns–Rogaška. Ekipe za vstop v finale igrajo na dve dobljeni tekmi. Rogaška bo prvo tekmo igrala že v sredo v Domžalah, Tajfun bo pri Olimpiji gostoval v četrtek. O komentarju nasprotnikov in pričakovanjih prisluhnite trenerjema Damjanu Novakoviču in Dejanu Mihevcu v spodnjih posnetkih. (AD)

Datoteke

Damjan Novakovič pred četrtfinalom

Dejan Mihevc pred četrtfinalom