julij 16, 2016

Nov prireditveni prostor v slatinskem Zdraviliškem parku

V Rogaški Slatini so pred leti obnovili centralni del znamenitega Zdraviliškega parka. Zdaj je novo podobo dobil še del pri paviljonu Tempel. Sinoči so ga slovesno odprli, s koncertom priljubljene Tanje Žagar, ki je tako prva dodobra napolnila novi del parka.

Pri Paviljonu Tempel so Slatinčani zdaj dobili še en večji prireditveni prostor. V Zdraviliškem parku sta že tudi Evropska in Pegazova ploščad.

Tokrat sodelovali tudi zasebniki
Občina Rogaška Slatina se je pri projektu povezala z dvema hotelirjema, hotelom Sava ter družbo SLKI. Za 430 tisoč evrov vreden projekt je občina zagotovila 187 tisočakov, ostalo sta pridala zasebna partnerja. Obnovljenih je 5.000 kvadratnih metrov parka v okolici paviljona Tempel, ki je bil že doslej prizorišče manjših koncertov, zdaj je tam velika ploščad, primerna tudi za večje dogodke. Na prvi pogled je ta del parka izgubil večji del zelenih površin, a številke naj bi kazale drugače. „Tudi sam sem slišal pripombe, vendar pa podatki kažejo, da imamo po prenovi 175 kvadratnih metrov več zelenic, kot smo jih imeli prej. Treba je vedeti, da smo v celoti ukinili sprehajalno pot ob eni strani Hotela Sava, želeli pa smo v centralnem delu pridobiti en priredtveni prostor in seveda z vmesnimi drevesi to ni možno,“ pravi župan Branko Kidrič.

Varna povezava do Aninega dvora
Novost ni le obnovljeni del parka, pač pa je občina zgradila tudi novo pešpot od Zdraviliškega parka do Aninega dvora, kapelice svete Ane in garažne hiše Janina. Tako je zagotovila boljšo varnost za pešce, predvsem pa omogočila varno povezavo za otroške vozičke in invalide. 160 metrov manjkajočega pločnika in 120 metrov klančine od lokalne ceste do parka je stalo 145 tisoč evrov. Podrobneje o obeh novostih prisluhnite Branku Kidriču v spodnjem posnetku. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Branko Kidrič o obnovi parka