maj 25, 2018

Terme Dobrna z novim direktorjem

Sredi junija bo direktorsko funkcijo v Termah Dobrna prevzel Leon Tomašič. Nasledil bo Aleša Semejo, ki je prišel pred štirimi leti, da bi saniral poslovanje. Po mnenju nadzornikov mu je to uspelo. Zdaj se Semeja podaja novim izzivom naproti. Nas pa je zanimalo, ali se pod direktorovanjem Tomašiča obetajo kakšne spremembe?

Terme Dobrna so med slovenskimi naravnimi zdravilišči nadpovprečno zasedene. V zadnjem letu so povečali prihodke in dobiček.

Nadaljevali bodo zastavljeno strategijo
Leon Tomašič je v Termah Dobrna zaposlen že nekaj let, doslej je vodil prodajo in marketing. Člani nadzornega sveta so ga na direktorsko mesto imenovali na nedavni seji, funkcijo pa bo nastopil 18. junija. Za naš radio je povedal (prisluhnete mu lahko v spodnjem posnetku), da bistvenih sprememb pri strategiji poslovanja in organizaciji dela ne načrtuje: "V teh dneh sem najbolj osredotočen na primopredajne posle. Dosledno in zavzeto bomo nadaljevali zastavljeno strategijo poslovanja, saj se je v minulih letih izkazala za uspešno," poudarja Tomašič, novi direktor zdravilišča z najdaljšo tradicijo na Slovenskem. V Termah Dobrna je 180 zaposlenih. V prvem četrtletju so čisti dobiček v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za več kot 150 odstotkov, na skoraj 55 tisoč evrov, prihodki pa so narasli za devet odstotkov, na 2,3 milijona evrov. Zadovoljni so tudi z obiskom njihovih hotelov. V povprečju so več kot 85-odstotno zasedeni. V tem času so slovenska zdravilišča v povprečju dosegla le 2-odstotno rast nočitev in beležila 60-odstotno zasedenost svojih nastanitvenih zmogljivosti. (BF)

Datoteke

NOVI DIREKTOR LEON TOMAŠIČ