april 17, 2015

Thermana Laško na poti okrevanja

V družbi Thermana Laško so zadovoljni s poslovanjem v letošnjem prvem četrtletju. V podjetju, ki je od oktobra lani v prisilni poravnavi, z zadovoljstvom ugotavljajo, da se stvari premikajo v pravo smer.
V Thermani Laško optimistično v prihodnost.
Rezultati spodbudni, dela še veliko

Marca so v Thermani Laško zabeležili več kot 61-odstotno zasednost hotelskih kapacitet. Nočitev je bilo več kot 13.300, kar je 7 odstotkov več kot lani tak čas. „Čeprav je četrtletje dobro in ukrepi prestrukturiranja nekako delujejo, je pred nami vseeno še dolga pot, da bo družba dolgoročno stabilna in varna. Poleg ukrepov prisilne poravnave bo treba tudi pri poslovanju nadaljevati pozitivne trende,“ je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik uprave družbe Andrej Bošnjak.

Popravljajo za izvajalci

Ob tej priložnosti so v Laškem predstavili tudi podrobnosti glede vzdrževanja hotela Thermana park. Zavrnili so očitke, da na tem področju ne delajo dovolj. V minulih petih letih so morali namreč zaradi slabe gradnje sicer novega objekta postoriti številne popravke. Nanje so opozorile tako inšpekcijske službe kot obiskovalci. Trenutno so večino nujnih sanacijskih del že opravili, a pot je, kot pravijo, še dolga. (NS)