avgust 8, 2018

Tina Šutej brez finala, v igri še Janežič in Ratejeva

V Berlinu je ta teden atletsko evropsko prvenstvo na prostem. Slovenijo med deseterico tekmovalcem zastopajo trije člani celjskega Kladivarja. Včerajšnji večer ni bil uspešen za skakalko s palico Tino Šutej.

Tini Šutej skok ne evropskem prvenstvu ni uspel po načrtih. (Foto: AZS))

Preslabo za finale
Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, je, čeprav je zimski del sezone zaradi poškodbe v celoti izpustila, v Berlinu ciljala na finale. A v včerajšnjih kvalifikacijah je preslabo skakala. Preskočila je 4,20 metra, kar je njen najslabši rezultat v kvalifikacijah na velikih tekmovanjih. Delila je 25. izid, kar ni zadoščalo za uvrstitev v finale.

Neposredno v polfinale
Že danes, nekaj po 19.30 uri, bomo lahko navijali za še enega celjskega atleta. Luka Janežič bo nastopil v polfinalu teka na 400 metrov. V polfinale je neposredno uvrščen, nastopil pa bo v tretji skupini. Če se uvrsti v finale, bo na stezi spet v petek. “Imel sem kar veliko težav v poletni sezoni z manjšimi poškodbami. Manj sem tekmoval, kot bi sicer, sezona ni potekala po načrtih. Smo pa naredili vse, kar je bilo mogoče v zadnjih tednih, da se pripravim na EP. Zadnji treningi so pokazali, da se forma vzpenja in grem s pozitivnimi občutki na EP," je pred odhodom v Berlin dejal Janežič.

Želi nadaljevati odlično sezono
AD Kladivar Celje ima na 24. evropskem prvenstvu še eno atletinjo, metalko kopja Martino Ratej. Ima četrti izid v metu kopja, zato marsikdo prav od nje pričakuje največ, pred prvenstvom pa je povedala: "Sem zdrava, treningi so potekali po načrtu. Za mano je tudi odlična sezona in si želim, da bi na EP ponovila zadnje dosežke, kar se daljav tiče, cilj je finale in tam potem boj za najvišja mesta". Martina Ratej bo na stadion stopila v četrtek. (AD)