junij 13, 2017

Tomaž Petrovič na klopi celjskih nogometašev

Celjske nogometaše bo v novi sezoni vodil Tomaž Petrovič. Klub je z njim podpisal triletno pogodbo, ki v njem vidi tudi vlogo menedžerja. Sprememba je tudi na mestu športnega direktorja, to funkcijo prevzema Jani Žilnik.

Tomaž Petrovič (na sredini) je pogodbo podpisal s predsednikom kluba Milošem Rovšnikom in športnim direktorjem Janijem Žilnikom. (Foto: NK Celje) 

Tujce odslovili
Celjski nogometaši so v 1. Slovenski nogometni ligi sezono končali na petem mestu. Pred zadnjo tekmo prvenstva je v klubu prišlo do večjih pretresov, saj so prekinili sodelovanje s češkim partnerjem, ki je v klub uradno vstopil v začetku leta. „Upravni in nadzorni odbor sta preučila sodelovanje s češkim partnerjem K Partners Sport Management s.r.o. in zaradi neizpolnjevanja obveznosti iz medsebojne pogodbe sprejela odločitev, da NK Celje začne postopek prekinitve sodelovanja z omenjenim partnerjem. Istočasno je bil z mesta generalnega direktorja kluba razrešen Ihor Dedyshyn, predstavnik investitorja,“ so iz kluba sporočili konec maja in dodali, da bodo nadaljevali samostojno pot. Za novo sezono tako iščejo nove pokrovitelje.

Petrovič bo menedžer
Prejšnji teden so v klubu imenovali novega športnega direktorja. Jani Žillnik, ki je tudi vodja akademije, bo med drugim vezni člen med nogometno šolo in člansko ekipo. Včeraj so iz kluba sporočili še spremembo na trenerskem stolčku. V klub prihaja 38-letni Tomaž Petrovič, ki je nazadnje vodil ekipo Krškega. Postal je menedžer prve ekipe. „To pomeni, da bo imel pod nadzorom sestavo in vodenje moštva, kot tudi strokovnega štaba. Gre za način dela, ki je v tujini zelo dobro poznan, odslej pa mu bomo sledili tudi v NK Celje,“ so sporočili iz kluba. Petrovič bo na trenerski klopi nasledil Igorja Jovičevića, ki mu sicer pogodba še ni potekla.

Precej spremenjena ekipa
Ob tem je znano, da v knežjem mestu ostajata kapetan Jure Travner in Damir Hadžič, ki sta podaljšala pogodbo, številni igralci pa iz Celja odhajajo. Poslavljajo se vratar Matic Kotnik, Tilen Klemenčič, Lovre Čirjak, Irfan Hadžić in Goran Galešić. Ekipa priprave na novo sezono sicer začenja že ta četrtek. (AD)