februar 2, 2017

Tovarna nogavic Polzela še ne zapira vrat

Še bomo lahko kupovali nogavice Tovarne nogavic Polzela. Kljub stečaju bo lahko nadaljevala proizvodnjo, sicer v manjšem obsegu. Tako bo za stroje znova sedlo približno 50 nekdanjih delavcev Polzele, skupaj s prodajalkami bo zaposlenih okoli 90.

Znova bodo zabrneli delovni stroji Tovarne nogavic Polzela, delalo bo okoli 50 bivših zaposlenih. (Foto: Matej L.)

Še nekaj nedorečenosti
Zeleno luč za vnovičen zagon proizvodnje je prižgalo celjsko okrožno sodišče. Stečajni upravitelj družbe Zlatko Hohnjec je pripravil elaborat, v katerem je po poročanju Slovenske tiskovne agencije navedel, da na slovenskem trgu, pa tudi na trgih nekdanje Jugoslavije obstaja povpraševanje po nogavicah Polzele. Za zagon proizvodnje predvideva zaposlitev okoli 50 nekdanjih delavcev Polzele. Pri podaji predloga o nadaljevanju proizvodnje je stečajnega upravitelja skrbelo predvsem, ali bo imel dovolj denarja za financiranje proizvodnje. Če bo Polzela ustvarjala izgubo, bo proizvodnjo ustavi. Pogovorov o prodaji tovarne še ni začel, ker cenitev podjetja še ni opravljena, dogovarja pa se o najemu proizvodnje.

Kaj pa trgovine?
Tovarna nogavic Polzela, ki je decembra lani pristala v stečaju, bo sicer poslovala še naprej. Sodišče je namreč že sredi januarja dovolilo tudi poslovanje vseh 14 specializiranih trgovin Polzele po državi. Sodišče je prav tako soglašalo s prodajo gotovih izdelkov na domačem trgu trgovskim verigam in prodajo gotovih izdelkov v tujino. Stečajni upravitelj mora do 10. februarja vložiti predlog za prodajo premoženja, ki se uporablja pri poslovanju, kot poslovne celote. (BF)