april 15, 2015

Pred vrati tradicionalno Šentjurjevo

Prihodnji teden se v Šentjurju začne prireditev Šentjurjevo, že 25. po vrsti. V več kot tednu dni se bodo zvrstili številni tradicionalni dogodki, obeta pa se tudi nekaj novosti.
Župan Šentjurja Marko Diaci, predsednik Mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik in znameniti Gustav Ipavec so predstavili letošnji program Šentjurjevega.
Letos tudi mlaj

Obetajo se številni že dobro poznani dogodki, med njimi tekmovanje v kuhanju kisle župe, na katerem bo sodeloval tudi Štajerski val, Šentjurjev sejem, Šentrock, razstava starodobnih avtomobilov in tekmovanje v vlečenju vrvi za prehodni pokal Šentjurjevega. Organizatorji so letos pripravili tudi nekaj novosti. Postavili bodo mlaj na tradicionalni način in praznično okrasili Zgornji trg, ki ga bo mogoče skozi čas spoznavati tudi v družbi znamenitega Gustava Ipavca. Tam bo mogoče v obedovalnici okušati tradicionalne domače dobrote in se pomeriti v različnih ročnih spretnostih. Med letošnjimi novostmi, ki so jih dopoldne predstavili župan Šentjurja Marko Diaci, predsednik Mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik in znameniti Gustav Ipavec, je tudi cestni vlak, ki bo v času prireditev vozil od železniške postaje do Zgornjega trga. (NS)