december 16, 2017

Triglav za večjo varnost pešcev v Rogaški

Zavarovalnica Triglav s tradicionalno novoletno preventivno akcijo »Za boljši jutri« podpira projekte po vsej Sloveniji. V zadnjih štirih letih jih je sofinancirala več kot 90. V okviru letošnje akcije je podprla izgradnjo pločnika v slatinskem Zdraviliškem trgu, ki bo najbolj turistični del mesta še tesneje povezal s preostankom Rogaške Slatine.

Vodja investicij na občini Rogaška Slatina Kristijan Novak, direktorica celjske območne enote zavarovalnice Triglav Alenka Novak, župan Branko Kidrič in tajnik občine Marjan Čuješ.

Nov pločnik za varnejši jutri
V občini Rogaška Slatina vseskozi skrbijo za varnost občanov v cestnem prometu. Tako so letos začeli gradnjo pločnika na območju Zdraviliškega trga. Za finančno pomoč so se obrnili na Zavarovalnico Triglav, ki bo za naložbo prispevala 8 tisoč evrov. Direktorica celjske območne enote zavarovalnice Triglav Alenka Novak je ob simbolični predaji čeka županu Branku Kidriču dejala, da Triglav različne preventivne projekte podpira že četrto leto. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi izboljšanje prometne varnosti pešcev na območju Rogaške Slatine, ki je zaradi bližine zdraviliških kompleksov zelo obiskan. »Varnost v cestnem prometu – še posebej, kadar gre za pešce, je ena rdečih niti naših prizadevanj. Zato smo z veseljem podprli ureditev še ene varnejše točke v občini Rogaška Slatina,« je dejala Novakova in dodala, da je Triglav v luči uresničevanja svojega poslanstva, to je odgovornosti družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti, v zadnjih treh letih podprl več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, letos jih bo še dobrih 20. Pomagali so številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirali nakup defibrilatorjev in drugih medicinskih aparatov, prav tako so podprli številne projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, varnosti in razvoja otrok ter poplavne in prometne varnosti.

Za večjo kakovost bivanja
Nov pločnik na območju Zdraviliškega trga, ki bo zgrajen predvidoma do pomladi, bo najbolj turistični del mesta še tesneje povezal s preostankom Rogaške Slatine in pomagal pri vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema. Po besedah slatinskega župana Branka Kidriča je to le eden od ukrepov, s katerimi želijo v občini Rogaška Slatina izboljšati kakovost bivanja v občini. »V naši občini se trudimo z različnimi projekti zagotavljati čim večjo varnost vseh udeležencev v prometu. Eden takšnih je tudi celovita prenova lokalne ceste na Zdraviliškem trgu v centru mesta. Zelo smo veseli, da nas je Zavarovalnica Triglav vključila v širok in raznolik nabor projektov, ki jih bodo podprli v okviru letošnje preventivne akcije »Za boljši jutri«, s čimer so pokazali tudi svojo družbeno odgovornost,« je ob simbolični predaji denarja dejal župan Branko Kidrič. Okoli 400 metrov dolg pločnik bo sicer stal okoli pol milijona evrov, v sklopu naložbe bodo uredili tudi kolesarske pasove in modernizirali samo vozišče. (SP)

Galerija slik