maj 25, 2016

Tudi danes za mlade dovolj priložnosti

Današnji 25. maj je pri marsikom zbudil nekaj nostalgije. V nekdanji državi je bil rojstni dan Tita namreč dan mladosti. Katja in Davor sta v tem jutru poklepetala z dvema uspešnima mladima iz naših krajev in dokazala, da je tudi danes lepo biti mlad. In da so priložnosti.

Ana Ferme in Janez Pišek korak za korakom stopata do svojih sanj. Poleg vseh obveznosti se oba tudi še izobražujeta, Janez je dijak, Ana študentka. (Foto: Rok Tržan in NK Celje)

Nogometaš ...
Tudi za mlade so priložnosti v Slovenijie in vse ni tako črno, kot marsikdaj slišimo in beremo. Katja in Davor nista imela večjih težav pri iskanju mladih, ki uresničujejo svoje sanje. Poklicala sta nadebudnega nogomataša Janeza Piška, ki v članski ekipi Nogometnega kluba Celje dobiva vedno več priložnosti. Na zadnji prvenstveni tekmi je celo dosegel zmagoviti gol, nocoj pa ga čaka finale pokalnega tekmovanja proti Mariboru. Kaj je povedal o mladosti in priložnostih mladih prisluhnite v spodnjem posnetku.

… in glasbenica
Prisluhnite tudi Ani Ferme iz Mestinja, ki jo je videti in slišati na vedno več in vedno večjih glasbenih dogodkih. Med drugim je del uspešnega muzikala Cvetje v jeseni, navdušuje pa tudi na koncertih z Nino Pušlar. Študentka fizioterapije pravi, da svoje sanje uresničuje postopoma, s trdim delom in veliko pozitivne energije. 

Datoteke

Katja in Davor z Ano Ferme

Katja in Davor z Janezom Piškom