avgust 18, 2017

Tudi Unior Turizem odgovoren do okolja

V Unior Turizmu imajo nov razlog za zadovoljstvo. Njihova štirizvezdnična hotela Natura na Rogli in Atrij Superior v Termah Zreče sta prejela EU Marjetico. To je mednarodni okoljski znak, ki ga prejmejo tiste turistične namestitve, ki sledijo načelom varovanja okolja oziroma trajnostnega turizma.

Na Rogli in v Termah Zreče so se zavezali zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu, ohranjanju naravne in kulturne dediščine ter varovanju okolja. (Foto: Unior Turizem)

Kaj EU Marjetica sporoča potrošniku?
Strokovnjaki poudarjajo, da zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, je tudi gospodarska in družbena odgovornost. Da v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja. Najnovejše raziskave potrjujejo, da so današnjemu potrošniku pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela oziroma turističnega kraja.

Okusi Rogle in Sklad za naravo Pohorje
Na Rogli in v Termah Zreče uresničujejo dva trajnostna projekta. Prvi se nanaša na uvedbo blagovne znamke Okusi Rogle - povezovanje lokalnih ponudnikov gostinskih storitev in proizvajalcev kmetijskih in živilskih izdelkov omogoča gostom uživanje v tradicionalnih jedeh, ki jih odlikujejo domača pridelava, kratke nabavne poti in izjemen okus. Drugi trajnostni projekt je ustanovitev Sklada za naravo Pohorje. V njem so se skupaj z zreško lokalno skupnostjo in zavodom za varstvo narave zavezali k spoštovanju naravnih in kulturnih vrednot Pohorja. Tako bo zeleno Pohorje lahko tudi v prihodnje navduševalo in navdihovalo tako turiste kot domačine. (BF)

Galerija slik