junij 23, 2017

Učenci in dijaki na najdaljše počitnice

Danes je zadnji šolski dan, začenjajo se najdaljše počitnice v letu. Učenci in dijaki se že zelo veselijo, oddih bo koristil tudi učiteljem. Kaj jim v poslanici želi šolska ministrica?

Šolska ministrica je otrokom in učiteljem zaželela lepe počitnice. (Foto: MIZŠ)

Sproščeno, a po pameti!
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič je učencem in dijakom v poslanici zaželela lepe in sproščene počitnice, saj da so deset mesecev trdo garali, zato si jih resnično zaslužijo. Počitnice naj izkoristijo maksimalno, ampak vendarle po pameti. Svetuje jim, naj si privoščijo kakšen izlet v naravo, druženje s prijatelji, športno aktivnost, v roke naj vzamejo tudi kakšno knjigo. „Ni treba vseh prostih dni preživeti pred televizijo, računalnikom, ali pa s prenosnikom in mobilnim telefonom v roki,“ pravi ministrica.

Zahvala učiteljem
Ministrica se je ob koncu šolskega leta zahvalila tudi učiteljem, ravnateljem in drugim zaposlenim v vzgoji in izobraževanju. „Hvala za vaš trud, za nesebično pomoč, vse spodbude in priložnosti, ki jih nudite mladim. Mladi so naša prihodnost, vi pa tiste in tisti, ki jo pomagate pomembno sooblikovati,“ jim sporoča v poslanici. Hkrati pravi, da s prenašanjem znanja na mlade opravljajo zelo težko nalogo, zato se jim še posebej zahvaljuje, da jo dobro opravljajo. Celotni poslanici Maje Makovec Brenčič prisluhnite TUKAJ. (SuP)