avgust 11, 2016

Ujeli Romuna, osumljenega poskusa kraje bankomata

Kriminalisti so ujeli 33-letnega Romuna, ki ga sumijo ponedeljkovega poskusa kraje bankomata iz trgovskega centra na Ptuju. Imel naj bi še vsaj tri pomočnike, ki pa so še na begu.

Tatovi so skušali ukrasti kar cel bankomat. (Fotografija je simbolna.)

Najprej ukradli vozili, zatem nad bankomat
Osumljeni naj bi že med vikendom v Dupleku in na Ptuju ukradli kombinirano vozilo ter osebni avto. V noči iz nedelje na ponedeljek so z avtomobilom namerno trčili v izložbeno steklo in ga razbili, nato so s pomočjo kombiniranega vozila in z zategovalnimi pasovi izvlekli bankomat. Med nalaganjem so jih opazili bližnji občani in obvestili policijo, storilcem pa je uspelo pobegniti. Iskali so jih tudi s helikopterjem in prav tako s pozivom javnosti.

Proti kriminalu z roko v roki z občani
Skrili so se v gozd v bližini Vurberka, nato pa nameravali pobegniti s tretjim avtomobilom, ki so ga parkirali v bližini cerkve v Dvorjanah. Tam so policisti ujeli 33-letnega osumljenca, ostali so pobegnili. »Ob tej priložnosti se policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor zahvaljujemo vsem občanom, ki so bili priče vlomu in so svoja zaznavanja in opažanja sporočali policiji na telefonsko številko 113 ter pomagali pri iskanju storilcev. Medsebojno sodelovanje je ponovno obrodilo sadove in še enkrat več pokazalo, da se za našo skupno varnost lahko trudimo le z roko v roki,« so v sporočilu za javnost zapisali v Policijski upravi Maribor. Preiskovalna sodnica je po včerajšnjem zaslišanju zoper ujetega Romuna odredila pridržanje, ostale osumljence še iščejo. (AD)