april 3, 2017

Umor in samomor v Podčetrtku

Znanih je nekaj več podrobnosti nedeljske družinske tragedije v Podčetrtku. Po ugotovitvah celjskih kriminalistov je oče najprej zadušil sina, nato je sodil še sebi. Motiv dejanja še ni pojasnjen.

Podrobnosti o včerajšnji tragediji v Podčetrtku sta predstavila vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk (desno) in tiskovni predstavnik PU Celje Peter Pungartnik (levo).

Živela v težkih razmerah
Tragični dogodek se je v vasi Gostinca pri Virštanju zgodil včeraj zgodaj popoldne, policisti pa so bili o dejanju obveščeni v večernih urah. Kot so na novinarski konferenci pojasnili celjski kriminalisti, je trupli našel podnajemnik, ki je skozi okno na tleh videl negibno telo, na silo vstopil v hišo in poklical policijo. Po prvih informacijah je 49-letni oče najprej sodil 13-letnemu sinu, nato je storil samomor. Na kraju dogodka so policisti našli pismo, za katerega sumijo, da je povezano z dejanjem. Oče in sin s posebnimi potrebami sta se v kraj preselila pred nekaj leti, živela sta sama. Policija družinskega nasilja v tej družini doslej ni obravnavala, zato motiv krutega dejanja ni v celoti pojasnjen, sta pa po besedah vodje celjskih kriminalistov Damijana Turka živela v težkih ekonomskih razmerah, saj je bil oče brezposeln. Preiskava tragedije se nadaljuje, policisti pa so že stopili v stik z dečkovo mamo in centrom za socialno delo. (NS)