julij 15, 2015

Usoda hotela Celeia še ne bo kmalu zapečatena

Potem ko je družba Eurotas 2. januarja lani ob veliko medijskega prahu prevzela hotel Štorman v Celju, je gostinec spet v središču pozornosti. Sodišče je namreč Eurotasu naložilo vrnitev posesti, a odločba še ni pravnomočna. O lastništvu teče ločeni pravni spor.

Do rešitve lastništva hotela je pričakovati še veliko zapletov.

Naslednji koraki šele po sodnih počitnicah
Sodišče je ugodilo Štormanovemu zagovorniku in s sklepom o motenju posesti družbi Eurotas naložilo vrnitev posesti nad hotelom. Prevzela jo bo stečajna upraviteljica. Eurotas ima za vrnitev posesti osem dni časa, a rok bo začel teči šele, ko bo odločba pravnomočna. Pričakovati je, da se bo Eurotas pritožil, še dodatno pa bodo postopke zavlekle pravkar začete sodne počitnice. „Ali so oz. še bodo priložbe vložene ali ne, bomo po moji oceni izvedeli šele v drugi polovici avgusta ali v začetku spetembra,“ je za Štajerski val povedal Štormanov odvetnik Rudi Potrpin. Hkrati je potrdil, da je sodišče ostalim toženim strankam – med njimi sta KBM Leasing in družba Administrator – prepovedalo v bodoče posegati v posest tega hotela.

Le posest, ne tudi lastništvo
Odvetnik Potrpin ob tem poudarja, da se tokratna sodba nanaša le na posest nad hotelom, ne pa tudi nad lastništvom. „Hotel je torej v primeru pravnomočnega sklepa mogoče dobiti nazaj le v smislu posesti, glede lastninske pravice pa na celjskem sodišču teče posebna pravda,“ razlaga. Epiloga torej še ni pričakovati kmalu, usoda znamenitega hotela ob Mariborski cesti v Celju verjetno ne bo zapečatena še nekaj let.

Hotel ostaja odprt
Kot so nam zagotovili v družbi Eurotas, ki je hotel lani obnovila in ga poimenovala Celeia, hotel obratuje nemoteno. „Nekdanji hotel Štorman je postal ugleden hotel, ki danes zaposluje 45 zaposlenih, ki jim v nasprotju s Štormanom delodajalec redno izplačuje plače in odvaja prispevke. Hotel Celeia ostaja odprt,“ so zapisali na naše vprašanje o vplivu sodne odločbe. Navedli so še, da bi šele v primeru potrditve sodbe s strani instančnega sodišča dejansko obstajala zaveza po izročitvi ključev hotela v posest stečajni upraviteljici. (AD)