junij 17, 2015

Podjetni učenci obiskali Obrtno ulico v Celju

Celjski osnovnošolci so sklenili letošnji cikel krožkov Ustvarjalni, podjetni in inovativni učenci. Obiskali so Muzej novejše zgodovine Celje, kjer so si med drugim ogledali delo mojstrov v Obrtni ulici.

Celjski osnovnošolci so letošnji cikel podjetniških krožkov zaključili z ogledom Obrtne ulice v Muzeju novejše zgodovine Celje.

Zanimanje šol narašča
Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje v sodelovanju s celjsko občino in celjskimi osnovnimi šolami že več let pripravlja podjetniške krožke. V njih se učenci seznanijo s svojimi kompetencami in poklicnimi željami, hkrati pa na praktičen način spoznavajo poklice in znanja, ki so potrebna za posamezno delo. Letos je sodelovalo 72 učencev iz štirih celjskih osnovnih šol. »Odziv tako učencev kot učiteljev in staršev je zelo dober, znanje,  ki ga otroci pridobijo na teh krožkih, pa neprecenljivo, saj skozi njih spoznavajo poklice in odkrivajo svoje želje in sposobnosti,« pravi vodja projekta podjetnih krožkov na Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje Tatjana Štinek. Dobro prakso si želijo, po besedah Štinekove, nadaljevati tudi naslednje leto, saj je več šol že letos izkazalo interes za sodelovanje v prihodnjih podjetniških delavnicah.

Spoznavali delo mojstrov v Obrtni ulici
Letošnjo sezono podjetniških krožkov so otroci sklenili v Muzeju novejše zgodovine. Po uvodnem pozdravu direktorice muzeja Tanje Roženbergar in predsednika Območne obrtno-podjetniške zbornice Celje Mirana Gracerja so se sprehodili skozi muzej. Ogledali so si tudi Obrtno ulico, ki v muzeju uspešno deluje že več let. Tam so jim obrtniki, kot so čevljar, frizer, krojač in farmacevt, predstavili delo v teh poklicih nekoč in jim pokazali različno orodje in pripomočke. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji, prisluhnete pa lahko tudi Tatjani Štinek o tem, kako so otroci ustvarjali na podjetniških krožkih. (NS)

Datoteke

TATJANA ŠTINEK O PODJETNIŠKIH KROŽKIH