december 29, 2015

V Božičkovi tovarni razveselili skoraj 300 otrok

Humanitarno društvo Enostavno pomagam in Planet Tuš Celje sta letos združila moči v dobrodelni akciji Božičkova tovarna daril. Odziv ljudi, ki so želeli pomagati, je bil izjemen. Obdarovali so kar 275 otrok. 

Ljudje smo znova dokazali, da imamo posluh do sočloveka in da se v času praznikov spomnimo na tiste, ki živijo v pomanjkanju.

V slogi je moč
Božičkova tovarna daril je v Planetu Tuš Celje ves december zbirala darila, namenjena otrokom iz socialno šibkih družin, ki obiskujejo celjske osnovne šole in vrtec. Odziv ljudi, ki so želeli sodelovati pri obdarovanju, je bil izjemen, zato so projekt razširili tudi na osnovne šole iz Žalca, Vojnika, Griž in materinski dom. S pomočjo dobrih ljudi so med prazniki nasmeh na obraz narisali kar 275 otrokom. Dobrodelni projekt so podprli tudi številni znani Slovenci. Darila so med drugim prispevali pevci Eva Boto, Špela Grošelj in Sebastian, glasbene skupine Modrijani, Čuki in Carpe Diem, radijski voditelj Klemen Bunderla ter športnika Domen Dornik in Rok Marguč. Da imajo veliko srce, so dokazali tudi policisti. Nasmehe na obraze otrok sta namreč narisala tudi Policijska uprava Celje in Mednarodno policijsko združenje IPA klub Celje. Da so darila prišla v prave roke, so poskrbeli Božičkovi pomočniki prostovoljci, ki so darila na predbožični večer dostavili. (NS)

Galerija slik