december 21, 2017

V celjski porodnišnici tudi priprava na porod in starševstvo

Iz celjske porodnišnice so sporočili dobrodošlo novico za bodoče starše. V novem letu začenjajo program Priprava na porod in starševstvo. Tako bodo nadgradili ure odprtih vrat porodnega bloka, ki so že od leta 2005 vsak torek.

Na prihod otroka se je treba dobro pripraviti. Po odgovore na vprašanja boste odslej lahko šli tudi v celjsko porodnišnico.

Odgovori in pojasnila s prve roke
Bodoči starši si lahko porodni blok celjske bolnišnice ogledajo vsak torek med 13. in 14. uro. „Vedno bolj raznovrstna in kompleksna vprašanja, ki presegajo sam dogodek poroda, nas je navedel k temu, da smo začeli razmišljati tudi o celoviti predstavitvi našega dela v porodnišnici. Ta bi poleg predstavljenih vsebin našega dela mladim staršem hkrati omogočila neposredno komunikacijo z vsemi strokami, ki sodelujejo v obravnavi otročnice in novorojenčka ter tako odgovore na njihova številna vprašanja,“ sporočajo iz Splošne bolnišnice Celje. Dodajajo, da bodo v programu Priprava na porod in starševstvo sodelovali ginekologi, pediatri, diplomirane babice in anesteziologi.

Prvo srečanje 10. januarja
V porodnišnici razlagajo, da bodo predavanja, ki bodo brezplačna, namenjena nosečnicam, predvsem v zadnjem mesecu nosečnosti, in njihovim partnerjem, potekala pa bodo v dveh sklopih po 4 ure. V prvem sklopu se bodo posvetili nosečnosti in porodu – pregledali bodo, kako minevajo zadnji tedni nosečnosti, kakšne so priprave na porod, kako si med porodom lajšati bolečine ter kako pomembna je tudi psihološka priprava na porod. Drugi sklop bo namenjen porodu in novorojenčku in bo obsegal teme o porodnem in poporodnemu obdobju, dojenju, negi novorojenčka ter zdravstveni oskrbi novorojenčka v bolnišnici. Sporočajo še, da bodo predavanja brezplačna, predvidoma bodo vsak 2. in 4. teden v mesecu, ob sredah od 14.15 do 18. ure. Prvo predavanje bo 10. januarja, prijave zbirajo vsak dan med 8. in 13. uro na številki (03) 423 33 49. (AD)