november 28, 2017

V Celju bo atraktiven poligon za kolesarje

Celje velja za mesto športa, njegovi prebivalci pa imajo za športno udejstvovanje, kot radi poudarijo na občini, zelo dobre pogoje. Ljubitelji kolesarjenja, rolanja, rolkanja in vožnje s skirojem boste imeli kmalu še boljše. Celjska občina namreč namerava zgraditi t. i. pumptrack.

Tovrstni poligoni so v tujini zelo priljubljeni. Podobno naj bi izgledal tudi ta, ki ga bodo zgradili v Celju. (Foto: MOC)

Kaj je pumptrack?
Tlačilna steza oziroma pumptrack je krožni poligon z grbinami in zavoji, ki je v osnovi namenjen vožnji s kolesom. Običajno je postavljen v urbanem okolju. Po svetu je ta športna infrastruktura že precej uveljavljena. Športniki vseh panog in disciplin tovrstne poligone uporabljajo za kondicijske in koordinacijske treninge. Zlasti priljubljen je med gorskimi kolesarji. Pumptrack v Celju bo asfaltiran, zato bo primeren tudi za uporabnike skirojev, rolerjev in rolk. Namenjen bo vsem, ne glede na starost ali izkušnje.

Kje ga bodo postavili?

Kot so sporočili s celjske občine, so se za gradnjo atraktivnega kolesarskega poligona odločili, ker želijo, da bi imeli mladi v Celju na voljo primerne površine za druženje in gibanje. Za postavitev poligona je občina razmišljala o kar nekaj lokacijah. Na koncu se je odločila, da ga bo postavila v naselju Novi trg v Mestni četrti Dečkovo naselje, ob naselju Pod kostanji. Ureditev 290 kvadratnih metrov velikega poligona je že v teku. Na celjski občini pričakujejo, da bodo, če bo vreme naklonjeno, dela končana zgodaj spomladi. Nov kolesarski poligon, ki ga gradi Zavod Alliance, bo stal 40.000 evrov, denar je v celoti zagotovila občina. (NS)