oktober 13, 2017

V Celju dobili žensko hokejsko ekipo

Hokejski klub ECE Celje v novi sezoni začenja novo zgodbo. Vodstvo kluba se je odločilo, da vzpostavi žensko člansko selekcijo. Sestavljajo jo tako novinke kot nekatere najboljše hokejistke iz cele Slovenije. Cilji igralk in strokovnega štaba so ambiciozni.

Ženski hokej se od moškega razlikuje predvsem po tem, da ni neposrednega kontakta med igralkami, je pa večji poudarek na tehniki. (Fotografija je simbolična.)

Čas je pravi
V Hokejskem klubu ECE Celje so se odločili, da je pravi čas, da svoje vrste okrepijo še z žensko člansko selekcijo. „Mislimo, da je v Sloveniji ženski hokej zapostavljen. S tem, ko je Štajerska izgubila edini hokejski klub v Mariboru, ki je imel žensko selekcijo, se nam je zdel pravi korak, da obudimo ženski hokej v Celju,“ o odločitvi pravi predsednik kluba in klubski zdravnik Milan Rajtmajer. Dekleta, ki sestavljajo celjsko žensko hokejsko selekcijo, prihajajo iz vseh koncev države, pravi: „To so vrhunske igralke, državne reprezentantke, nekdanje igralke Celja, ki so se znova aktivirale, in pa naše mlade igralke, ki že trkajo na vrata državne reprezentance.“

Cilji so ambiciozni
„Poskušali bomo biti čim višje uvrščeni. Naš strokovni štab meni celo, da bi lahko postali državni prvaki, ampak to ni naš prvotni cilj. Naš prvotni cilj je, da se vzpostavi kakovostna ekipa, ki bo potem lahko dolgoročno, v dveh ali treh letih igrala na višjih nivojih, tudi v mednarodni ligi,“ o ciljih pove Rajtmajer. Celjske hokejistke prva preizkušnja čaka že to soboto, ko se bodo v državnem prvestvu pomerile z aktualnimi prvakinjami, hokejistkami ljubljanske Olimpije. Tekmo želijo odigrati čim bolje, priložnost pa bodo dobile vse igralke. Sicer pa so dolgoročni cilji vodstva, da bi v svoje vrste privabili čim več mladih nadebudnih športnic in športnikov. O novi poti, na katero stopajo v Hokejskem klubu ECE Celje, ciljih in načrtih v spodnjem posnetku prisluhnite predsedniku kluba Milanu Rajtmajerju. Prisluhnite pa tudi pogovoru s hokejistko Ines Confidenti, ki pravi, da ji je hokej prinesel tudi 20 novih najboljših prijateljic. Z obema se je pogovarjala Nina Slak. (NS)

Datoteke

POGOVOR S PREDSEDNIKOM HK ECE CELJE MILANOM RAJTMAJERJEM

POGOVOR S HOKEJISTKO INES CONFIDENTI