september 4, 2015

Srečanja za kakovostnejše starševstvo

Jeseni bodo v Celju zaživele izkustvene skupine za starše. Celjska območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje jih pripravlja pod okriljem projekta Moč. Srečanja so namenjena staršem in ločenim staršem.

Projekt Moč financira Norveški finančni mehanizem.

S pogovorom do novih spoznanj
Obikovali bodo tri skupine – eno za starše in dve za ločene starše. Enkrat tedensko bodo pod vodstvom strokovnjakov razpravljali o starševstvu, odnosih v družinah, svojih izkušnjah in težavah ter skupaj iskali rešitve. »Kot starši se srečujemo z dilemami pri vzgoji in komunikaciji z otrokom v vseh njegovih razvojnih obdobjih, od zgodnjega otroštva do najstništva. V izkustvenih skupinah za uspešno starševstvo se lahko kot starši okrepimo in opremimo z nekaterimi učinkovitimi veščinami ter viri starševske moči. Komunikacija z drugimi starši v skupini in strokovno vodena srečanja lahko dajejo odgovore na razreševanje vsakdanjih težav starševstva,« pojasnjuje specialistka javnega zdravja in strokovna vodja psiholoških svetovalnic v Celju in Laškem Nuša Konec Juričič.

Trimesečni program
Na 12-ih srečanjih bodo med drugim spregovorili o stiskah otrok ob ločitvi staršev, vsakdanjih dilemah in usklajevanju prepričanj o vzgoji, postavljanju meja, pogovorih z otrokom ter sodelovanju pri vzgoji med ločenima staršema. Brezplačna srečanja se bodo začela oktobra, Nacionalni inštitut za javno zdravje prijave parov ali posameznikov zbira do sredine septembra. O podrobnostih TUKAJ. (AD)