april 8, 2015

V Dobju denar za ceste, gasilski dom in plazove

Občinski svet občine Dobje je na velikonočni petek opravil prvo obravnavo predloga letošnjega občinskega proračuna. Občina naj bi porabila okoli milijon evrov, za naložbe ni veliko denarja. Najpomembnejša je nadaljevanje gradnje ceste Repuš–Jezerce.
Prioriteta cesta Repuš-Jezerce 

Podobno kot v ostalih občinah so imeli tudi v Dobju zaradi varčevanja države nemalo težav pri sestavljanju proračuna. „Vse nižja je povprečnina, investicijskega denarja je malo, razpisov praktično ni več. Temu je prilagojen tudi naš proračun, v katerega nismo mogli vključiti vseh potreb in želja,“ pravi župan Franc Leskovšek. Nekaj naložb se vendarle obeta. Prioriteta bo nadaljevanje gradnje navezovalne ceste Repuš–Jezerce, za katero občino ni uspela dobiti evropskega denarja, zato jo zdaj ureja sama. „Cesta bo nekoliko ožja, kot smo sprva načrtovali, letos gradnjo nadaljujemo, asfaltne prevleke pa še ne bo dobila,“ je za Štajerski val povedal Leskovšek.

Proračun prvič že pod drobnogledom svetnikov

V Dobju bo letos še nekaj manjših naložb. Končati nameravajo prizidek h gasilskemu domu, urediti morajo nekaj plazov, kupili naj bi kombi za prevoz šolskih otrok. Župan ob tem poudarja, da zagotavljajo ali celo presegajo tudi vse zakonsko predpisane standarde na področju sociale in izobraževanja. Občinski svetniki so predlog proračuna prvič že vzeli pod drobnogled, zdaj bo dokument v javni obarvanavi, da bodo lahko predloge in mnenja podali še občani. Dokument naj bi bil pred občinskimi svetniki znova konec meseca. (AD)